Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policejní zpráva vrchního komisaře z Kolína nad Rýnem ze zásahu o silvestrovské noci

Podle této zprávy policie měla tu noc plné ruce práce a situace byla vyhrocená. Nasazené policejní jednotky nemohly být při všech událostech, útocích a trestných činech, protože jich bylo hlášeno příliš mnoho ve stejném čase.

Přesto byl nakonec odvolán šéf kolínské policie. Tento absurdní závěr je, dle mého názoru, naprosto bezprecedentním krokem zemského ministra vnitra Severního Porýní-Vestfálska. Údajně byl odvolán za to, že kolínské policejní vedení záměrně zamlčelo, že mezi podezřelými jsou migranti, protože se jim to zdálo politicky choulostivé. Nevím, nemohu soudit, ale pokud je to pravda, že kolínská policie měla strach z politického dopadu, svědčí to o tom, že v Německu panují naprosto nestandardní poměry, všeobecný strach z nadřízených politických orgánů a nezdravá atmosféra. Kdyby byla policie ihned informovala, že tam mají problémy s uprchlíky, myslím, že by policejní šéf dopadl stejně. Důvody se vždycky najdou a někdo se musí obětovat, aby se uklidnilo obyvatelstvo a aby se ukázalo, že se něco k nápravě dělá. Němci by spíš ale měli odvolávat jiné zodpovědné osoby, které dopustily takové množství volně se pohybujících osob, takřka bez identity, po jejich území.

Policie neměla moc možností. Denník "die Welt" získal policejní protokol ze silvestrovské noci a jeho doslovné znění zdokumentoval, jmenuje se "Zpráva o zkušenostech ze zásahu". Jak to probíhalo si přečtěte a obrázek o práci a možnostech kolínské Policie si udělejte sami.

Převzato ve slovenském překladu z dennikn.sk/blog od Richarda Sulíka, politika, zakladatele strany Sloboda a Solidarita, poslance EP.

"Už pri vjazde na služobne miesto teda na hlavnú železničnú stanicu v Kolíne nad Rýnom sme boli zo strany rozčúlených občanov s plačúcimi a šokovanými deťmi informovaní o situácií v okolí, ako aj na stanici. Prichádzajúc na nádvorie (Domprobst-Ketzer-Str.) boli naše ešte nezaparkované policajné vozidlá ohádzané petardami.

Na nádvorí a na schodišti hlavného chrámu sa zdržiavalo niekoľko tisíc prevažne mužov s migračným pozadím (prisťahovalci; orig.: Migrationshintergrund), ktorí ľubovoľne vypaľovali ohňostroje akéhokoľvek druhu a hádzali fľaše do davu.

Prichádzajúc na parkovisko, bežalo k ozbrojeným zložkám mnoho pobúrených okoloidúcich a hlásili okrem iného na základe vyššie uvedených okolností aj bitky, lúpeže a sexuálne obťažovanie žien.

Zásahové sily sa týmto okamžite nachádzali v stave policajných opatrení. Ani samotné zjavenie policajných zložiek a prijatých opatrení nezastavili masy od ich počínania, a to ako pred budovou hlavnej vlakovej stanice, ani na samotnej hlavnej vlakovej stanici v Kolíne.

Okolo 22:45 hodiny sa naďalej už dobre naplnené staničné námestie a železničná stanica zapĺňalo osobami z radov prisťahovalcov. Ženy v sprievode alebo bez neho prešli davom silne podnapitých mužov takzvaný Spießrutenlauf (trest smrti postupným zbičovaním).

Vzhľadom k tomu, že vzrástla neodborná manipulácia s pyrotechnikou v podobe hádzania a paľby v dave, bol som kontaktovaný rotmajstrom národnej polície (vyčiernené). Obaja sme posúdili, že situácia, ktorá sa nám naskytla (chaos) by mohla viesť k vážnym zraneniam, ak nie dokonca k smrteľným. Kompetentný veliteľ roty (vyčiernené) už na mieste potvrdil naše zhodnotenie situácie. Po konzultácií s celkovým operačným velením národnej polície sme sa rozhodli na základe výrazného ohrozenia osôb a majetku, ktoré vzniklo, evakuovať priestor smerom od hlavnej katedrály cez staničné námestie v smere Domprobst-Ketzner-Str.

(Vyčiernené) požiadal o pomoc v súvislosti s evakuáciou priestoru smerom od hlavnej katedrály cez staničné námestie v smere Domprobst-Ketzner-Str., ktoré bolo schválené (vyčiernené). Vysťahovanie začalo okolo 23:30 nad budovou hlavnej katedrály smerom k nádvoriu. Keď boli posily pri vysťahovaní vo výške (vyčiernené), došlo k uzatvoreniu hlavného východu A-tunela pre všetku osobnú dopravu. V priebehu opustenia priestoru smerom od hlavnej katedrály cez staničné námestie v smere Domprobst-Ketzner-Str. boli na záchranárov opakovane hádzané petardy a fľaše.

Na základe tejto situácie sme popri zátarasách (uzavretí ulíc, vypratanie priestoru, zásahu s masívnym tlakom) podporili vynútené nasadenie vo forme jednoduchého fyzického násilia. Sťažujúce situáciu pri vypratávaní boli popri dorozumeniu sa fyzické stavy osôb, ktoré boli pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok (napr. Joint ).

Koniec vypratávania cca okolo 00:15.

V ďalšom priebehu tohto zásahu došlo opakovane k viacnásobným fyzickým konfrontáciám ojedinelých osôb, ako aj skupín osôb, krádežiam, ale aj k trestným činom na viacerých miestach súčasne. V priebehu zásahu sa objavili početné plačúce a šokované ženy/dievčatá, obťažované viacerými mužskými migrantami/skupinami. Identifikácia nebola žiaľ už možná.

Popri vyššie zmienených situáciách došlo ešte k ďalším udalostiam/incidentom, ktoré tu nie sú všetky uvedené:

  1. Roztrhanie povolenia na pobyt s úškľabkom na tvári a vyhlásením: „Vy mi nemôžete nič, zajtra si zoženiem nový.“
  2. Ja som Sýrčan, musíte so mnou zaobchádzať priateľsky! Pani Merkelová ma pozvala.
  3. Dohovory na mieste boli zvyčajne vykonané s nátlakom. Dotknuté osoby sa znova objavili a robili si z danej situácie zábavu. Opatrenie vo forme väzenia resp. zadržania neprichádzalo v danej situácií vzhľadom na kapacitné možnosti do úvahy.
  4. Uzávera nástupišťa kvôli preplneniu. Reakcia: cez vedľajšie nástupište a cez koľajnice sa dostať na uzavreté nástupište. To viedlo aj k uzávere kolajiska.
  5. Nástup do vlakov iba cez fyzické spory – zákon džugle.
  6. V celej stanici „zvratky“ a miesta, ktoré boli použité ako toaleta.
  7. Veľa mužov (migrantov), ktorí bez zámeru cestovať, vo všetkých zónach železničnej stanice šírili zápach alkoholu a vyspávali svoju opitosť (banková prepážka, čakáreň a pod.).
  8. Boli vnímané volania o pomoc zo strany obetí. Zásahu poriadkových síl bolo bránené okolo stojacími (členmi?). Napríklad zhustením kruhu ľudí bolo bránené dostať sa k dotyčným (obeti/svedkovi/páchateľovi)
  9. Poškodení/svedkovia, na mieste, boli pri zmienke o páchateľoch ohrození alebo následne prenasledovaní.

Vďaka stálej prítomnosti ozbrojených zložiek a pozorných okoloidúcich na železničnej stanici sa zabránilo dokončeniu znásilnení. Opatrenia poriadkových síl sa stretli s nedostatkom rešpektu, aký som za 29 služobných rokov ešte nezažil. Zásahové sily absolvovali celý zásah v ťažkej ochrannej výbave a majúce helmy v čase od 21:45 do 07:30 hodiny, bez toho, aby stratili vôľu a pracovitosť.

Táto chaotická a zahanbujúca situácia počas silvestrovskej noci, priviedla k ďalšej motivácií jednotiek zabezpečujúcich dôkazy a zaistenie zločincov v spolkovej oblasti St. Augustin, služobného predpisu policajného prezídia v Kolíne nad Rýnom a nasadených ozbrojených zložiek národnej polície.”

 

 

Autor: Jiřina Holotová | pátek 8.1.2016 22:49 | karma článku: 36,14 | přečteno: 1531x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.