Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Po "brutálním útoku" na Kliniku zůstává jen neomarxistický a marihuanový smrad!

Až 30 útočníků se pokusilo v sobotu večer zapálit Autonomní sociální centrum Klinika na pražském Žižkově, které je známé svou podporou běžencům. Pachatelé napadli několik lidí a do budovy naházeli podle svědků zápalné lahve.

V tomto duchu informovala většina hlavních zpravodajských serverů, veřejnoprávní i komerční televize a rádia o jednom ze dvou zvláštních incidentů, které se měly odehrát během jinak poklidných pražských demonstrací.

Nikoho ze sdělovacích prostředků prakticky nezajímaly demonstrace jako takové, jejich skutečný důvod, obsah, průběh, správný počet účastníků. Nikdo neudělal jedinou reportáž s lidmi, kteří přišli vyjádřit slušně své názory, nikoho nezajímalo propojení demonstrací do zahraničí a názory vystupujících aktivistů a politiků.

Ráno psaly deníky v celé zemi víceméně v tom samém bulvárním za vlasy přitaženém stylu, jako v sobotu večer. Informovalo se naprosto jednostranně o tom, že šlo o akci zakuklených neonacistů a brutálně napadená "klinika", že je sociální centrum váženého významu.

Druhý den v neděli prý stovky lidí přišly podpořit pražskou Kliniku po žhářském útoku. To byly další famózní titulky a zprávy našich oficiálních médií. Politici i celé politické strany, či jejich krajské organizace žhářské útoky a násilí dostatečně odsoudili, a přihřáli si svou protiextrémistickou polívčičku. Dienstbier, Krnáčová, Stropnický ml., Sobotka, Štětina a další správní "ochránci" demokracie, si udělali svoje píárko proti nenávisti a nacismu. V televizích se horoucně debatovalo o stavu společnosti, o jistém "hnědnutí", o bezdůvodných nesnášenlivých demonstracích, o nepřípustnosti násilí, o obětavých lidech v sociálním centru. V pondělí už se ze zápalných lahví staly jen světlice a zjistilo se, že shořely pouze záclony a byla rozbitá skla. Pachatelů, že nebylo 30 ani 20, ale najednou dva, ale neví se jistě, jestli s tím mají něco společného. Stále se vyšetřuje a na informace je vydáno embargo... Očití svědkové patrně zmizeli. Křiklouni typu Tabery, Fendrych a další našeptávači, se odmlčeli. Splaskla jedna velká nafouknutá bublina?

Pozadí celé kauzy Klinika dostává po čtrnácti dnech od "útoku" daleko ostřejší obrysy. Ne, že by se cokoliv vyšetřilo a že by už bylo známo, kdo stojí za "brutálním napadením" centra, ale vylézají na povrch jisté souvislosti, které by mohly vnést světlo do případu, který byl okamžitě prezentován, jako akce ultrapravicových nácků a fašistů proti humanitárně smýšlejícím lidem.

Je to celé jinak!

Centrum Klinika vzniklo de facto obsazením neobydlené budovy bývalé plicní polikliniky skupinou squatterů. V prosinci 2014 objekt, kde dříve přebývali bezdomovci a narkomani, vyklidili od odpadků a nelegálně ho obsadili, během krátké doby je vykázala policie. Aktivisté nepovolili, iniciovali petici, demonstrovali a vyjednávali s úřady. Velmi podrobně je celá anabáze popsána v článku blogera Karla Vágnera z 11. 2. 2016.  V únoru 2015, poté, co se do celé akce vložil Matěj Stropnický v té době náměstek primátorky pro územní rozvoj HMP a místostarosta Prahy 3 pro oblast bydlení a kultury, začaly mít události zásadní spád. Přes tyto vazby se podařilo do věci zaangažovat ministra Babiše, který přislíbil pomoc. Více odkaz na http://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha/klinika-stoji-blizko-vitezstvi-stat-nabizi-objekt-v-soutezi/r~26b0c5aab05411e490f70025900fea04/ nebo na článek Petra Vrabce na Svobodném fóru.  Anarchisticko levicovému projektu "Klinika" se tak nakonec po podivném výběrovém řízení podařilo na jeden rok od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) objekt získat. Bezplatná výpůjčka končí právě teď 2. března 2016! 

A to je právě na celé kauze "brutálního útoku neonacistů" na Kliniku při demonstracích dne 6. 2. úplně ta nejzásadnější informace. Právě na konci období výpůjčky objektu začíná sílit opět aktivita uživatelů Kliniky, kteří se nechtějí budovy vzdát.

Na počátku tohoto roku zvyšuje Klinika své aktivity, organizují "Den pro kliniku" na 20. února 2016 na podporu autonomních prostorů, v polovině ledna natáčí video na podporu zachování Kliniky, 21. ledna otevírají slavnostně knihovnu, která je mimochodem naplněna převážně marxistickými spisy, zveřejňují nabitý kulturní program plný přednášek, debat a promítání, 9. 2. 2016 vzniká iniciativa "Kluby proti fašizaci" jako reakce na napadení, ke které se přidávají i jiná místa a osoby, nakonec 19. 2. 2016 žádají o změnu v užívání stavby. Je tedy evidentní, že se tlak komunity opět zvýšil právě na počátku tohoto roku v souvislosti s vypršením smlouvy. 

Další velmi důležitou a zajímavou informací je, že budova měla být původně převedena na Generální inspekci bezpečnostních sborů, která tam měla mít sídlo. Je souhrou náhod, že budova Kliniky měla být v majetku Ministerstva vnitra, stejně jako je budova v Thunovské ulici? Tady se 6. 2. uskutečnil první střet údajných nácků či fotbalových hooligans s anarchisty. Jsou to přinejmenším zcela zásadní souvislosti, které stojí za povšimnutí. Včera byla zveřejněna další podstatná informace a to, že centrum Klinika musí opustit dům na Žižkově, protože tak rozhodl stavební úřad a ÚZSVM neprodlouží smlouvu o výpůjčce. Stavba byla zkolaudována jako plicní zdravotnické zařízení a z hlediska stavebního zákona a prováděcích předpisů je užívána nelegálně.

Pokud si někdo myslí, že to bude konec této kauzy a centra, je na omylu. Právě včera byla ještě publikována zpráva na Aktuálně.cz, že Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) nemá o budovu kliniky už zájem a centrum Klinika chce pokračovat! 

"Požadavek GIBS byl podle aktuální situace přehodnocen, a proto inspekce od původního záměru ustoupila", vyjádřila se mluvčí inspekce a zástupce Kliniky prohlásil: "Nevidíme důvod, proč by nám teď smlouva neměla být prodloužena."

Všechno jen tak náhodou?

Že celá tahle záležitost kolem Kliniky nebyla náhodou a bude ještě pokračovat, je s velkou pravděpodobností nasnadě.  Šou must go on, klinika má po útocích novou výlohu, která je čistší než rodokmen všech "slušných bílých" Čechů dohromady! Hlásí radostně jeden z aktivistů na  Tweetu centra Klinika  

 

Jde zde jednoznačně o boj za udržení centra, které získalo podporu určité skupiny osob a politiků, kteří mají vazby na Stranu Zelených a Matěje Stropnického a na Mladé sociální demokraty ze skupiny Idealisté, kteří patří k Dienstbierovu křídlu ČSSD. Tito lidé jim pomáhají hledat spojence na úřadech, v politice, dokonce ve vládě a dostávat se do vyšších pater politiky a veřejného života. Určitě bude probíhat další tlak na stavební úřad MČ Praha 3 a lobovat se bude i na dalších místech.

Bude zajímavé sledovat, jestli Klinika zůstane, nebo jestli státní úřady nepovolí a dostojí liteře zákona, který mluví zatím pro všechny jasně!

Nejpodivnější je ovšem zainteresovanost Policie ČR do obou případů incidentů při demonstracích. Vše nasvědčuje tomu, že určití lidé od PČR mohou být vtaženi do vazeb na levicové extrémisty a dokonce s nimi spolupracují. Je celkem možné, že tihle lidé účelově navedli skupinu "nácků" či fotbalových hooligans (nebo byli sami mezi nimi), do akcí na obou inkriminovaných místech (Thunovská a Žižkov), kde došlo ke střetu a napadání anarchistů. To by pak ledacos i vysvětlovalo. Proč by najednou GIBS neměla o centrum zájem? Tuší už se snad totožnost "nácků"? Chce se všechno uklidit ze stolu výměnou za existenci Kliniky? Nebo si centrum skutečně poškodili sami squatteři a zastánci Kliniky a že nemá GIBS v současné době už o místo zájem, je jen náhoda?

Tyhle nepovedené inscenace a následné hysterické a neuvážené reakce médií jsou skutečným nebezpečím pro zachování demokracie v našem státě! Tady už jde o výsostný třídní ideový boj, který je patrný nejen ve společnosti, ale i v těch nejvyšších patrech vládnoucích stran a politiky!

Tady se uplatňují osobní a skupinové mocenské boje za pomoci veřejnoprávních i komerčních médií na úkor bezpečnosti  a ochrany zájmů většiny občanů země. 

Z incidentu nejen u Kliniky tak zůstává po "brutálním útoku" zatím jen neomarxistický a marihuanový smrad! 

Bylo by dobré, kdyby se všechna média vzpamatovala a za své původně  jednostranné informování o demonstracích a následných incidentech se veřejnosti omluvila tím, že začnou uvádět seriózní informace a budou se držet novinářské objektivity a etiky. Jinak tady v té zemi končí veškerá sranda a demokracie!

http://holotova.blog.idnes.cz/c/494265/vysetreni-sobotnich-incidentu-je-v-zajmu-organizatoru-i-15000-pokojnych-a-slusnych-lidi.html

Autor: Jiřina Holotová | sobota 20.2.2016 15:47 | karma článku: 45,16 | přečteno: 4148x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Jáhen ze Sudet uvedl Letnou do demonstrace a všichni by čekali potomka sudetských Němců!

“Dovolte abych na pódium pozval římsko-katolického jáhna ze Sudet Roberta Elvu Frouze, který nás uvede do dnešní demonstrace,”

25.6.2019 v 23:17 | Karma: 43,39 | Přečteno: 4442x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Násilník je v režimu strpění! To nevymyslíš! A ministra zajímají jen komentáře na sítích.

Dva roky se poflakoval Evropou Afričan, který znásilnil dívku na Litoměřicku. V roce 2017 žádal neúspěšně o azyl v Německu a od té doby má u Bundespolizei čtyři záznamy pro násilnou trestnou činnost!

20.6.2019 v 20:44 | Karma: 48,60 | Přečteno: 16894x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Přítrž sporu Babiš a antibabiš mohou ukončit předčasné volby a vítězství VK ml.

Představme si dvě strany jedné mince a hoďme si korunou. Zmetek jedna je Panna a zmetek dvě je Orel. Mince po vyhození nikdy nebude stát na hraně.

4.6.2019 v 22:37 | Karma: 31,58 | Přečteno: 1322x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Močál naší minulosti lemovaný směrníky a rozcestníky StB a jejich metodami stále prosakuje

Toho si je vědom Jaromír Nohavica, který se v tom močálu kdysi namočil nejen po nohavice, ale vymáchal se v něm až po uši. Když si převzal letos Puškinovu medaili, hluboký močál v naší kotlině opět zasmrděl.

6.11.2018 v 11:14 | Karma: 34,94 | Přečteno: 1545x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Škoda, že paní Zdena Mašínová odmítla státní vyznamenání, mohlo být více spokojených

A nebyla sama, koho letos Senát, Poslanecká sněmovna, vláda nebo občané ČR navrhli vyznamenat. Navržena byla třeba i Jana Nagyová, teď Nečasová, a to za hrdinství.

30.10.2018 v 10:21 | Karma: 41,10 | Přečteno: 2453x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Co uděláte s volebními zákony, zvolení zákonodárci?

V minulém článku jsem naznačila, že volební zákony mají svá úskalí a v některých případech ignorují vůli voličů. Téma zaujalo mnoho diskutérů a proto ukážu na konkrétním příkladu, že to, co jsem psala není teoretizování.

17.10.2018 v 10:38 | Karma: 17,09 | Přečteno: 548x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Vůle voličů je ignorována aneb co uděláte s volebními zákony, zvolení zákonodárci?

Motto: "Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali". Ale začněme pěkně od začátku, od nejnižšího levelu letošního klání.

14.10.2018 v 14:31 | Karma: 43,69 | Přečteno: 4313x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Senát není komunál, mysleme na to u voleb

Tím, že u nás v posledních létech probíhá volba do 1/3 Senátu Parlamentu ČR společně s volbami do Zastupitelstev obcí vzniká dojem, že tyto dvě věci spolu souvisí. Senátoři ale nemají na komunální politiku takřka žádný vliv.

5.10.2018 v 14:07 | Karma: 17,40 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Vyjádření velvyslanectví Syrské arabské republiky ke kauze sirotci

Chceme-li znát jasné stanovisko k možnosti přijetí syrských sirotků do ČR, není nic jednoduššího, než-li se dotázat přímo na velvyslanectví Sýrie v Praze. Proč to hned neudělala sama paní Šojdrová?

24.9.2018 v 22:28 | Karma: 47,44 | Přečteno: 7754x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Jemenské hladovějící děti mají smůlu, nejsou to uprchlíci

Ve stínu sporu o padesát syrských dospívajících sirotků stojí dlouhotrvající humanitární katastrofa z důvodu války v Jemenu. Tolik zubožených dětí, které nemají už ani sílu plakat, není v žádné jiné zemi na světě.

20.9.2018 v 22:18 | Karma: 45,66 | Přečteno: 4108x | Politika

Jiřina Holotová

Tak už alespoň víme, koho v květnu 2019 nevolit do Evropského parlamentu

Naši europoslanci za ANO, TOP 09, STAN a tvrdošíjný adept na ministra zahraničí Miroslav Poche z ČSSD, se při posledním hlasování v Evropském parlamentu ukázali opět v plné parádě, když hlasovali pro sankční řízení proti Maďarsku.

14.9.2018 v 0:35 | Karma: 43,58 | Přečteno: 3016x | Politika

Jiřina Holotová

Pomluva jako přestupek ublížení na cti aneb jak se bránit šikaně na internetu

Může se to stát kdekoli na sociálních sítích, že vás někdo vážně poškodí na cti před třetími osobami. Jak se bránit takovému jednání nejen v prostředí blogů a na jejich diskuzích, když míra nactiutrhání překročí únosnou mez?

8.9.2018 v 15:57 | Karma: 29,39 | Přečteno: 4418x | Společnost

Jiřina Holotová

To jsou ale paradoxy, pane Vaněk!

Vraždy, útoky nožem, rvačky, vjíždění auty do davu, znásilňování, to nejsou západní hodnoty, o kterých tak ráda mluví paní Merkelová a jiné evropské elity. Nebo se nakonec mýlím?

31.8.2018 v 0:04 | Karma: 42,94 | Přečteno: 2691x | Politika

Jiřina Holotová

Z těch lidí je mi zle

Letošní 21. srpen jsem prožila odpočinkově a vůbec jsem nereflektovala 50. výročí roku 68. Prostě jsem tušila, že to bude velké divadlo. Večer jsem si po kriminálce Anděl pustila čtyřiadvacítku a to jsem neměla dělat!

23.8.2018 v 21:02 | Karma: 48,32 | Přečteno: 18322x | Společnost

Jiřina Holotová

Do Evropy proudí psychicky nemocní, analfabeti a kriminálníci z Afriky

Bohužel, žádní doktoři, inženýři a jaderní fyzici, co nás mají obohatit, ale odpad Afriky s vážnými mentálními a psychickými poruchami s agresivními sklony. To jsou závěry nezávislých studií i závěry obecného pozorování.

2.8.2018 v 19:35 | Karma: 46,11 | Přečteno: 6317x | Politika
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.