Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islámská demokratická strana - Čechy, Morava a Slezsko

To není žádný vtip, ani nadpis v rámci apríla. To je reálná vize přípravného výboru strany. Zatím vize, která se brzo může změnit ve skutečnost a na naší politické scéně tak může zakotvit regulérní politický islámský subjekt.  

Přípravný výbor na svých stránkách deklaruje, že k úspěšnému rozvoji společnosti jsou zapotřebí pevné a realistické ideály, které nachází právě v islámu. Název „islámská“ prý odkazuje k morálním hodnotám islámu, název „demokratická“ odkazuje k hlasu lidu, který má právo řídit svůj stát a má právo i na přímou demokracii, slibuje dál přípravný výbor. Ha, ha ha ;-), cukají mi koutky, už když jen vidím spojení islám a demokracie, ale zároveň jsem naštvaná, když si představím, že něco takového má ambice politicky ovlivňovat dění v našem státě.

Usilují o vypracování politického programu, který by neměl být ani pravicový, ani levicový, ani provýchodní, ani prozápadní (cituji doslovně), ale islámský a proevropský! Asi takový program a´la chytrá horákyně, zdá se. Dalším logickým krokem je petice a registrace strany.

Příprava stanov je taky v plném proudu, stejně tak programové zásady, které prý vycházejí z islámu. Když je člověk s tímto vědomím pročítá (celkem asi dvacet bodů), musí si myslet, že ho šálí zrak nebo rozum, nebo že se jedná o záměrnou lest a manipulaci. 

Pro ukázku snad budou stačit první tři body programu:

  • lidský život je dar, má smysl, hodnotu a účel
  • kdo chce, ať věří (v Boha), kdo chce, ať nevěří
  • existují různé národy a etnika, a to proto, aby se vzájemně obohacovaly a rozvíjely

Lidský život, že je pro ně dar? Kdo chce, ať v Boha nevěří? Muslimové, že už nejsou jediní vyvolení? Tohle že má odpovídat Koránu, kterým se islám řídí? To by byl snad ojedinělý úkaz, zvláštní...

Nehledě na to, že podíváme-li se na to, kdo prozatím veřejně vystupuje za přípravný výbor, narazíme na jméno jednoho z největších českých islámských fanatiků Jana Veličky. Ano, opravdu je to Jan Hamza Velička,  který byl aktivistou a administrátorem nechvalně známých a dnes zrušených stránek sharia4czechia iniciativy "Cesta k víře pro Česko", která nezastavila svoji činnost a propaguje islám v ČR v rámci inciativy Islámská výzva.

Nevím, zda zcela vážně také Velička na svém fb profilu uvádí, že studoval na univerzitě Al-Azhar Al-Sharif v Káhiře, kde se vyučuje islámské právo a že pracuje jako servant ve společnosti Fi sabilillah, což volně přeloženo znamená, že pracuje jako služebník boží, je sluha "na stezce boží", nebo "pro Alláha" či "Ten, kdo bojuje za příčinu Alláha" nebo za "džihád na cestě Boží".

Velička je přítelem dalších českých konvertitů a muslimů, kteří u nás působí a snaží se zde prosadit islámské právo a islamizovat společnost. 

Tohle je například fb status Veličky z roku 2013 " Alláh je náš cíl, Korán je naše ústava, Prorok je náš vzor a džihád je naše cesta. Bože zvětši naše znalosti, Bože zvětši naše znalosti. Ámín."   Velička byl u nás také jedním z hlavních muslimských aktivistů, kteří vyzývali k ozbrojenému boji v Sýrii a verbovali džihádisty.

Dnes tedy chce zcela legálně založit demokratickou stranu, která má za cíl etablovat se v našem politickém spektru. Doufám, že taková strana nebude mít moc "zbloudilých sluníčkových oveček", ačkoli se její program tváří na první pohled celkem sympaticky, kdyby... Připravovaná strana má už i své fb stránky, kde trpělivě odpovídá na dotazy a připomínky návštěvníků. Doporučuji projít příspěvky návštěvníků i komenty na zdi. Přijde mi to jako účelové falešné propagování "mírumilovného islámu" a jak napsal v komentu jeden můj přítel: "je to snaha o zahnízdění přesně podle schématu politického islámu a taqiýe, čili islámské lsti!" 

Připadnou registraci politických stran schvaluje Ministerstvo vnitra. Bylo by velkým precedentem, kdyby IDS-ČMS (jak si ve zkratce přípravný výbor strany říká), byla politická činnost povolena, už jenom z toho důvodu, že vznik takové strany organizuje ta stejná skupina lidí, která byla zmíněna Bezpečnostní informační službou ve výroční zprávě již za rok 2012 jako potencionální hrozba české společnosti.

Skupina se také takticky snaží navazovat kontakt na inciativu Hate Free Culture, kterou realizuje Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR a jehož hlavním mediálním partnerem je Česká televize! Velička a stránky IDS-ČMS se tím netají a vystopovat to lze v jejich aktivitách a příspěvcích.

Takže pozor na to, jak to dopadne! Také to tak trochu záleží i na nás, jak se k takovému počinu veřejnost postaví.

Děkuji Vám, autorka

Autor: Jiřina Holotová | úterý 5.4.2016 1:24 | karma článku: 39,95 | přečteno: 4167x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.