Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ohavná Rada Evropy a můj vzkaz jaderné babě

Jaderná baba, jak si sama říká, použila ve své povolební euforii termín, který se mi dnes vybavil ve spojení s přijetím rezoluce "Dopad evropské populační dynamiky na migrační politiku". Troufám si říct, Rada Evropy je už ohavná.

Přečetla jsem si tuto rezoluci, která vznikla na jednání poslanců evropských zemí dne 14. 10. 2016, kde bylo i sedm českých zástupců. Zatím však v tisku ani zmínka, jen článek zde na blogu iDnes "ohavného protiislamisty" Marka Černocha.   

Našla jsem pro dokreslení dnešní rezoluci celou na stránkách Rady Evropy. Na závěr několika málo bodů přichází nejdůležitější:

8. Shromáždění vyzývá Radu Evropy a dotčené členské státy, aby: 

8.3. vyvíjely do budoucna migrační politiku, která je žádoucí, včetně bezpečné přepravy osob, přilákaly vysoce kvalifikované pracovníky, a to zejména tím, že:
8.3.1. provedou sektorovou analýzu a na trhu práce zjistí, kde existuje reálný nedostatek kvalifikovaných pracovních sil
8.3.2. zajistí, aby z vnitrostátních právních předpisů pro rychlý vstup uprchlíků na trh práce byly odstraněny všechny překážky
8.3.3. umožní přístup k zaměstnání běžným migrantům v reakci na potřeby hostitelských společností a odstraní s tím spojený černý trh práce a zamezí vykořisťování přistěhovalců
8.3.4. přijmou vhodná opatření, aby se zajistilo, že migrující pracovníci mají mzdy a pracovní podmínky ekvivalentní jako tuzemští pracovníci
8.3.5. podpoří odborné přípravy pro uprchlíky s cílem podpořit jejich začlenění do pracovního trhu
8.3.6. usnadní uznávání vzdělávacích diplomů a odborných dovedností přistěhovalců
8.3.7. zajistí další rozvoj odborného vzdělávání a jazykové kurzy pro migranty, zejména pro migrující ženy
8.3.8. podpoří úspěšnou integraci přistěhovalců a jejich rodin prostřednictvím revize integrační politiky, aby se zajistilo, že přistěhovalci nejsou odděleni v hostitelské společnosti a že se podílejí na společenském a kulturním životě místních komunit
8.3.9. zvýší informovanost veřejnosti o ekonomických výhodách legální migrace a kulturní rozmanitosti pro společnost
9. Shromáždění podporuje rozvoj koordinace politik mezi Radou Evropy a členskými státy v souvislosti s demografickými trendy a jejich vlivem na ekonomický rozvoj. Dále také podporuje příslušné mezinárodní organizace jako například Organizaci pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), Mezinárodní organizaci pro migraci (IOM) a Evropskou unii ve shromažďovaní údajů o populační dynamice v evropských zemích a o provádění srovnávacích studií o obyvatelstvu a otázek souvisejících s migrací. 10. Shromáždění se bude k této otázce pravidelně vracet. 

Udělejte si obrázek sami, hodnotit to nebudu, ale podle mne, tohle "opatření" ještě více prohlubuje migrační krizi a pro naši společnost je naprosto nepřijatelné. Ohýbat naše zákony k potěše evropských, nikoli demografů, ale spíše demagogů, tak, aby měl někdo, kdo ilegálně vstupuje na území EU, zlegalizované podmínky?  

A jak to celé souvisí s jadernou babou? Je rozhodně dobrá ve svém oboru, pracuje a zabývá se energetikou, neživým jádrem, atomovou fyzikou a exaktními vědami. V předvolební kampani se stala tváří STANu, na plakáty a billboardy ji vizážisté a ve photoshopu upravili tak, že by jí ani vlastní pes nepoznal, jestli tedy nějakého má. Jaderná baba si dokonce sedla na silný stroj, aby ukázala, jak je bezva čupr ženská a dere se nekompromisně na kraj vykonávat svůj mandát, ač to původně popírala a ač je to v rozporu s jejím působením ve státní funkci. Jaderná baba také říká, že nechce spolupracovat s ohavnými protiislamisty. Odtud ten terminus technicus... 

Dana Drábová je mojí vrstevnicí, taky už jsem baba. Celý život dělám s mladými lidmi, tedy s živým materiálem, sama jsem vychovala dvě děti a jsem humanitně zaměřená. Myslím do budoucna, myslím na naší Evropu a na život těch mladých lidí a dalších generací. Nesedám na motorku a nemám takový tah na branku, pro mě je rodina a práce na prvním místě, jsem taková typická ženská. Mě, na rozdíl od jaderné baby, je ohavná celá Rada Evropy a lidé, kteří si nevidí dál, než na špičku jádra.   

Chci, aby byly podpořeny naše mladé rodiny a populace se zvyšovala přirozenou podporou porodnosti, vznikem mladých rodin, aby byli mladí lidé natolik ohodnoceni finančně, aby nemuseli oddalovat nebo dokonce odmítat mít větší množství dětí a aby skutečně zůstávali ve své vlasti. O tom je v rezoluci také zmínka (východoevropská migrace se západu nelíbí) a to by mělo být u nás prioritním cílem. Přeji si, aby o to usilovali i naši politici napříč územími i státními orgány i třeba v krajských zastupitelstvech, protože politika nejsou jen silnice, po kterých se mohou prohánět silné motorky. A tak žádám Danu Drábovou a nejen ji, aby začala přemýšlet jako ženská a ne jako stroj, nepohrdala lidmi s odlišným cítěním a viděním světa, přiložila i v této věci ruku k dílu a ku pomoci. Děkuji. Protože s sebou do hrobu si atom neodnese a naše pokolení tu budou muset žít dál! S tím, co se ale na evropské úrovni připravuje, to s největší pravděpodobností bude pořádný očistec!

 

 

Autor: Jiřina Holotová | pátek 14.10.2016 18:58 | karma článku: 41,25 | přečteno: 2751x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.