Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hrdej českej lev zařval! Díky, Lucie Bílá a ostatní hrdí muzikanti

Rockeři, bigbíťáci, metalisti a vůbec lidi, kteří mají rádi tvrdou muziku, atmosféru živých koncertů a festivalů, nosí černý a kožený vohozy, ocelový řetězy, těžkej kov, drsný výjevy a nápisy na trikách, tváří se  často jako 

věčně naštvaní patróni a vlkodlaci, co každou chvíli zardousí malý dítě, jsou obyčejně ta nejmírumilovnější a nejvnímavější stvoření na světě s citlivou duší a velkým srdcem!

Něco málo o tom vím. Je mi už pár let, něco jsem prožila a právě tuhle muziku a lidi znám moc dobře a dlouho! Mám vždycky úžasnou radost, když v létě na fesťácích, v zimě v halách na koncertech, někdo z našich či cízích muzikantů promluví z "duše lidu" a k lidem. Nepřímo se dotkne aktuálního veřejného stavu, nebo se přímočaře vyjádří k politické situaci, která tu zrovna panuje. Pojmenuje nešvary i lidi, co jsou za ten mizernej stav zodpovědni, řekne jasně, co se mu nelíbí a komu poděkovat a komu říct "fuck you".

Miluju, když se česká hrdost a vlastenectví projeví ve skladbách nebo v mezipromluvách, publikum nadšeně tleská, píská, podporuje muzikanty a souzní s nimi. Souzníme a stojíme tam všichni, jak jedna velká rodina a je cítit to společné naladění a sounáležitost. Nechodím na koncerty skupin, které jsou a podle mne, mnohdy neprávem, považovány za náckovské, abyste mi dobře rozuměli. Chodím na klasické tancovačkové rockové kapely, přes českou rockovou festivalovou první ligu, až po světové metalové hvězdy. Naposledy mne dostala oblíbená karlovarská Coda, když o silvestrovské půlnoci zahrála českou hymnu. Všichni stáli v pozoru, tekly slzy dojetí a všichni věděli, že teď je ta hymna důležitější než kdykoli jindy i díky laskavému projevu frontmana Honzy Haška. Stejně tak nadšeně stojíme při koncertech Arakainu, Aleš Brichta bandu, Bypassu Vildy Čoka, kteří o tom mluví docela bez oklik, nebo na koncertě Miloše Doda Doležala, který žil léta ve Státech a může porovnávat. Sám se jasně vyjádřil, že nemá rád "kecy o tom, že Češi nestojí za nic a jak je to tu celý špatný".  V ten moment to bylo krásně upřímné, vlastenecké a v kontextu téhle doby, potřebné vyznání! 

Stejně tak silně vnímám i vyjádření Lucie Bílé, která svým prohlášením prý naštvala část republiky, alespoň podle bulvárního Super.cz. Naopak hodně lidí rozhodně potěšila a prokázala, že má opravdu velké rockerské vlastenecké srdíčko a že nemá zapotřebí někomu podlézat, skrývat své názory a přesvědčení. 

Rozumím jí i v tom, že chce obrazně zavřít hranice naší země na sto západů. Myslí tím samozřejmě ochranu hranic a území, ne nějaké železné ploty a uzavírání se světu. To jen hrstka těch, které namíchla už po předávání Slavíků, tyhle vlastní ubohé teze šíří do světa. Jako třeba Jan Tuna, nebo Táňa Fischerová, která Lucii dokonce nařkla z toho, že je přitahována mocí a je "vlastně takovou normalizační zpěvačkou". Jak trapné. 

Tihle lidé nesahají Lucii ani po kotníky, tihle lidé patrně ani netuší, co to je národní sebevědomí a láska k vlasti, jinak by tohle nemohli říct a takhle reagovat. Mluví z nich jen vlastní nenávist a zloba za to, že má někdo jiný názor než oni. Tyhle názorové žabomyší mediální války jsou směšné.

Je dobře pro naši budoucnost, že se probouzí hrdý český lev, který je prozřetelný, nenechá se ošálit a jen tak se nevzdá!  Jestli to paní Fischerová nevidí, doporučuji jí zajít mezi drsné rockery nebo na nějaký koncert, kde se jen nesedí v křeslech, ale kde to žije, kde panuje veselá nálada a z textů i mezi písničkami zní názory normálních lidí, aby nasála tu otevřenou atmosféru a poznala, že Lucie Bílá se nemá za co stydět, ba naopak!

Díky bigbíťáci, rockeři a metalisti za Vaši muziku a všem Vám, co se nebojíte jít s kůží na trh a v hlavách to máte srovnané, díky za to, že jste. Díky, Lucie Bílá se srdcem jako hrom a hlasem jako zvon, co zařval  v pravej čas jako hrdej českej lev!

Dřív 

byl plnej sil
na svobodě žil
Dřív 
hřála ho hříva
Teď 
studí ho mříž
Klidně přistupte blíž!
Teď 
hlavou jen kývá.

Hrdej českej lev
Nenech ho 
umřít v řetězech!

 

https://www.super.cz/475949-zase-nastvala-cast-republiky-lucie-bila-si-pustila-pusu-na-spacir-a-dostala-za-to-poradnou-cocku.html#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=freshnews&utm_term=lucie%20bílá%20naštvala

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Utok-na-Lucii-Bilou-za-vyzvu-zamknete-hranice-na-sto-zapadu-i-strach-rict-nazor-Ale-take-potlesk-umelcu-Gauner-grazl-Bangova-vagina-470531

Autor: Jiřina Holotová | čtvrtek 12.1.2017 0:50 | karma článku: 41,80 | přečteno: 4031x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:18

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.