Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pražská kavárna se mění na pražskou plivárnu!

Nevyšlo to, nevyšlo! Hodně lidí se vrhá do řek a na koleje vlaků, hodně lidí chce emigrovat, hodně lidí si rve vlasy z hlavy :-), ale hlavně, hodně lidí plive jed kde může! Přijmout výsledek svobodných voleb je nemyslitelná věc!

Slušní lidé chtěli volit slušného prezidenta. Už ve volební kampani ale ukázali, že nejsou tak slušní, jak o sobě prohlašují. Útoky na osobu prezidenta Miloše Zemana, jeho tým a voliče byly na denodenním pořádku. Silná mediální masírka se také nenesla v korektním tónu. Slovní útoky, urážky a dehonestace v tisku, na zpravodajských webech, ale i ze strany některých veřejně činných a známých osobností na sociálních sítích byly ostré a o nějaké slušnosti nemohla být ani řeč. Ale dobře. Bylo před volbami a ani druhá strana nezůstala stranou a také se slušně nechovala. Tak to už bývá. A jak je vidět, budeme muset, ačkoli neradi, tento fakt a styl emotivně vyhrocených předvolebních bojů, přijmout. Naše společnost na to dosud zvyklá příliš nebyla, alespoň ne do roku 2013. V přímé volbě je občan více vtažen do hry.

Vzpomeňme si, jaké dezinformace, slovní výpady, dehonestující karikatury a obrázky provázejí kampaně při volbě prezidenta v USA. To je důsledek přímé volby, kdy jde opravdu o hodně. V USA to trvá dosud a to už je více než rok po volbách. Rozdělená společnost, nenávist, urážky, třídní boj. Zklamané aktivistky si rvou trička, pláčou, po ulicích řádí zhrzení voliči, konají se protesty a vymýšlejí se podrazy na úspěšnějšího protikandidáta, který se stal, k nelibosti skoro poloviny voličů, prezidentem. Někdy si člověk i říká, zda tehdy, kdy nám vše nadiktovala strana a vláda, nebo kdy o zvolení prezidenta rozhodovaly obě komory parlamentu, nebyl mezi lidmi větší klid. Chceme občana aktivního, zajímajícího se o věci veřejné, chceme referenda a mít tu možnost o věcech spolurozhodovat.Tento stav ve společnosti je tedy naším vykoupením se za to vše, co máme a co chceme.

Já jsem pro, aby se poměry mezi dvěma tábory rozpolcené společnosti vyrovnaly. Po tom, co od voleb na sociálních sítích, ale i na rádoby "seriózních" zpravodajských webech denně vidíme, co ze sebe jsou schopni v rozhovorech, prohlášeních, statusech a příspěvcích vysoukat zklamaní voliči pana Drahoše z řad politiků, umělců i běžných občanů, je čas říci rozhodné NE pražské (případně brněnské) kavárně a pojmenovat ji pravým jménem. To jedovaté plivání nabírá neuvěřitelnou sílu a tihle lidé se nestydí přát smrt panu prezidentovi, strašit lidi koncentračními tábory, okupací České republiky Ruskem a podobnými nehoráznými nesmysly. Pražská kavárna se mění na pražskou plivárnu.

Zatímco "oni" nám od začátku spílali do lůzy, buranů, bolševiků, proruských švábů, rudohnědého bahna, plebsu, případně do fašistů a xenofobů, "my" je celkem přívětivě častovali oslovením pražská kavárna, sluníčka, pravdoláskaři, havloidi, lepšolidi, neomarxisti, maximálně vlezdobruselisti a eurohujeři :-). 

Pojem pražská plivárna totiž mnohem lépe vystihuje skutečný stav a její nositele. Plně odráží emoce zhrzených plivačů, kteří ještě nepochopili, že přijmout výsledek demokratických voleb a vyrovnání se s porážkou (mimochodem 150 tisíc hlasů rozdíl není zas tak málo, to je jedno velké město), by mělo být pro demokraticky smýšlející zdravé lidi schůdné, i když pro někoho hodně těžké a nečekané. Ale patrně bude hůř, jak už jsem uvedla na obrazu Spojených států. A že se mu postupně i mentálně a morálně vyrovnáváme, o tom žádná. Je proto potřeba trochu přehodnotit, vyvážit terminologii a dát všem rovné příležitosti :-).

Plivárna je to přesné, co se teď na kavárníky hodí. Pokud o nás "oni" mluvili jako o hulvátech, myslím, že teď už není pochyb o tom, že "my" o nich můžeme s klidným svědomím mluvit jako o hulvátech nejhrubšího zrna. 

Ten pojem pražská plivárna jsem nevymyslela já. Vymyslela ho prý paní Alena Vitásková, předsedkyně Energetického regulačního úřadu, která byla už před pěti lety obžalována ve věci solárních elektráren a Vrchní soud ji dne 17. 1. 2018 shledal nevinnou a zprostil ji obžaloby, což ve víru předvolebních bojů zapadlo, nebo spíše nehodilo se.  Kdo jiný, než právě tato statečná žena, která si hodně vytrpěla, má zkušenost s organizovaným hospodářským zločinem, jasně vidí i do zákulisí české politiky a justice, toho o plivání a nejen o něm, ví určitě víc, než kdokoliv z nás! 

Pokud si totiž někdo stále myslí, že je to Zeman, kdo rozděluje společnost a že by to v případě zvolení pana Drahoše bylo jiné, je na velkém omylu. Jednota národa je chiméra v každé době. Jednota národa přijde zase až s olympiádou nebo s mezinárodními hokejovými utkáními, nebo s velkou revolucí, ne s přímou volbou prezidenta. Není to rozdělení ani zemanovské a nebylo by ani drahošovské. Je to rozdělení ideologické, absolutní nechápání se, neochota respektu, neochota si naslouchat a hlavně, je to médii podporované a živené téma o rozdělené společnosti! 

Některá média ho ještě vydatně přiživují protizemanovským štvaním, rozdělováním zahraniční politiky na provýchodní a prozápadní (což je totální nesmysl), tendenčním hodnocením různých glosátorů, zbytečným rozebíráním a komentováním událostí, obsáhlými rozhovory a analýzami o ničem na bázi co by bylo kdyby, nebo, co bude kdyby.... Napomáhají tím výrazně, té hodně zmiňované, nenávisti jedněch proti druhým, většímu třídnímu a ideologickému štěpení republiky.

Předpokládám, půjde-li to takhle dál a nespokojení voliči budou v plivancích pokračovat, nic dobrého nás v roce stého výročí založení republiky, ještě k tomu s osmičkou na konci, nečeká a situace se bude vyostřovat. Ale nechci být špatným prorokem. Byla bych ráda, kdyby emoce opadly a byla dána příležitost panu prezidentovi v některých oblastech na reparát a nové vládě příležitost uspět. Myslím, že všichni chceme to samé, jen si to nedokážeme říct a zařídit, aby to tak bylo!

 

 

 

Autor: Jiřina Holotová | úterý 30.1.2018 6:53 | karma článku: 43,93 | přečteno: 3358x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.