Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J40a55k34u59b 65J16a28h91l

11. 5. 2014 22:23

Docela zajímavá úvaha, v dané kauze zatím nečekaná. Mam radost, že úsvit má k dispozici podobnou sortu lidí, kteří myslí vlastní hlavou ...

0 0
možnosti

Úplný souhlas. Pokud se banka rozhodne úvěr odprodat, pak ji už nemůže zajímat kdo ho koupil. Celou kauzu vidím jako jasnou negativní volební kampaň.

1 1
možnosti

Myslím, že jste uhodila hřebíček na hlavičku. Když mám peněz jako šlupek a ještě si půjčím, můj dluh se dá odprodat, snížit, prostě to nějak "kulantně" vyřešit. Pokud ale tolik peněz nemám, půjčím si a z jakéhokoli důvodu najednou nemůžu splácet, má pro mě banka pouze jedenu cestu a tou je exekutor. Hold na chudý lid musí být přísnost.

1 0
možnosti

Jste si jist, že toho exekutora posílá banka? Vy jste to zažil? Nepodává návrh na exekuci ten, kdo pohledávku koupil?

   Buďte si jist, že nikdo pohledávku (malou jako velkou) nekupuje proto, aby na nákupu prodělal.

0 0
možnosti

Ano, paní Holotová. Odprodej pohledávek je běžný. Nejen u nás, ale v celém světě (přinejmenším tom "euro-atlantském"). Ano - pohledávky odprodávají dopravní podniky jako velké akciovky, jednotlivci jako banky.

  Můžete se ptát, zda je (byl) odprodej pro banku výhodný. Ovšem soukromá banka vám odpovědět nemusí (Vy jste možná ani nezpozorovala, že banky nejsou státní, takže ztráty ze špatné pohledávky nesou akcionáři).

  Jediné, co bylo na transakci špatně, je odkup pohledávky za peníze dlužníka. Tedy nepřímo odkup dlužníkem. Tedy podvod (neb dlužník měl evidentně alespoň na částečnou úhradu splátky). A na podvod pamatuje § 209 tr. z.   Tak co se vám vlastně nelíbí?  Poznamenávám, že k tomu, aby byl soudce, musí být nejprve žalobce - tedy musí být podvod odhalen.

   Vše ostatní (odprodej pohledávky za nižší než nominální cenu) je opravdu normální. Nic na tom nemění fakt, že o některých věcech nemáte ani tušení.

   PS: Jak se z jednoho případu dojde k závěru, že se "věc děje běžně".  Na to musí být zvláštní myšlenkový pochod.

0 0
možnosti

Dobrý den, pane Hrubý, možná nemám o některých věcech ani tušení, ale to, že ztrátu nesou akcionáři opravdu vím, ony se ty ztráty tak nějak v bankách vykompenzují jinými zdařilými operacemi, vysokými úroky nebo třeba bankovními poplatky. možná jste z celého mého blogu zase nepochopil vy, že poukazuji více než na faktickou stránku věci na morální stránku věci, můj blog není pragmatickým hodnocením, hezký den.

0 0
možnosti

Paní Holotová. Pokud odprodám pohledávku, nemám k dlužníkovi žádný vztah (ten jsem totiž odprodal s pohledávkou). Takže nemám žádné právo (a ani důvod) se zajímat, zda a jak byl dluh novému věřiteli splácen.

  Když něčemu nerozumíte, bylo by možná vhodné to písemně neroztrubovat.

1 0
možnosti

Dobrý den, no vidíte a to je ta mezera, která umožňuje podvodné jednání zúčastněných, hezký den.

0 0
možnosti

Pan Okamura udělal nějaký zákon o bankách?

0 1
možnosti

Dobrý den, Okamura ne, pane Petře. Malá a velká novela zákona o bankách č.16 a č.165 je z toku 1998, ČNB reguluje dohled finančního trhu a taky existuje obchodní zákoník. Skutečně jste si myslel, že se banky mohou pohybovat mimo zákonný rámec? To už bychom opravdu byli na úrovni nějaké banánové republiky. Jde hlavně o to, že často nejsou zákony dodržovány, není uplatňována hmotná odpovědnost. Svým blogem jsem chtěla především poukázat na to že lidé už nemají jakékoliv morální zábrany. Jestliže jsou beztrestné zlodějny politiků a státních úředníků, spravedlnost je utopie, rovnost před zákonem neexistuje,  je zřejmě prohnilý celý systém!  Hezký den.

0 0
možnosti

Proč myslíte, že každá banka používá externí právníky. Protože část zisku se může dodat kamarádům za protislužby a někdy i za hotové. A nejsou to malé prachy. Majitelům bank to je srdečně jedno - banky mají obrovské zisky a navíc musí odevzdávat peníze do rizikových fondů,které se málo čerpají. A tak to funguje na celém světě.Proto je krize !!!!

3 0
možnosti

To je vinikající. Když mám zisky, je mně jedno, že část uniká podvodem. Jak někdo může na takovou volovinu přijít!!!  A jiní mu fandit!!!

0 0
možnosti

A to ještě nevíte všechno, těch špatností je kolem daleko víc. Nám třeba včera někdo rozšlapal bonbony ve výtahu.

2 1
možnosti

Především to ukazuje na bordel ve fungování Úsvitu přímé demokracie..

3 3
možnosti

Ale to není žádný bordel, to je jenom trochu přidřené kolečko docela dobře fungující

mašinky, a že jich tu jezdí. Vždyť pan Okamura také s jednou jezdí, a k jeho "cti"

nutno říci, že je" jeho dítětem", zkrátka pašák.

0 2
možnosti

P83a18v55e94l 40K49u95l48a

10. 5. 2014 19:33

No právě proto, aby se tím vymáháním nemusely zabývat, je prodávají. :-/

2 0
možnosti

Souhlas. Ale proč je neprodají přímo dlužníkovi?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS