Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Paní Holotová. Pokud odprodám pohledávku, nemám k dlužníkovi žádný vztah (ten jsem totiž odprodal s pohledávkou). Takže nemám žádné právo (a ani důvod) se zajímat, zda a jak byl dluh novému věřiteli splácen.

  Když něčemu nerozumíte, bylo by možná vhodné to písemně neroztrubovat.

1 0
možnosti
JH

Dobrý den, no vidíte a to je ta mezera, která umožňuje podvodné jednání zúčastněných, hezký den.

0 0
možnosti
VH

Jaký vztah (kromě citového) máte k prodanému auťáku? Můžete namítat, že ho někdo málo ošetřuje? Nemůžete. Není to mezera v zákoně?

0 0
možnosti
JH

Není, auto je výhradně vaším majetkem. Finanční instituce spravuje veřejné prostředky. Viz moje odpověď níže.

0 0
možnosti
VH

Vidíte, že neznáte ani to nejzákladnější. Banka spravuje (alespoň převážně) soukromé prostředky. Již dříve jsem (viz výše) odhadl, že jste pořádně zaspala. Soukromá banka spravuje svěřené prostředky na své  ( s o u k r o m é ) riziko.   To je podstata nesmyslnosti vašich představ.

 Prodaná pohledávka  je přesně totéž, jako prodaný auťák či barák. Prodáváte současně všechna práva a povinnosti.

0 0
možnosti
JH

Banky snad nepůjčují státu a státním firmám? Nebo obecním a městským úřadům a jiným státním institucím, prosím Vás, to vaše školení. Ve finanančnictví úplně tak neznalá nejsem, vy školiteli... Banka zkrátka hospodaří s cizím majetkem veřejným i soukromým - chcete-li to zcela přesně, už mě kapku unavujete, pane Hrubý.

0 0
možnosti
VH

Jistě - a ta banka někomu vložené peníze nevrátila? Není tomu tak. Takže ztráty jdou na vrub akcionářů. Tedy soukromníků (v případě ČS a KB tak trošilinku i mně).

  Celou dobu se zde bavíme (alespoň doufám) o ztrátě banky z nedobytných pohledávek (a jejich prodeje za nižší než nominální cenu). Ta ztráta se netýká vložených peněz a tedy ani "státu a státních firem či obecních městských a jiných institucí".  A také si povídáme o tom, že si někteří autoři myslí, že je akcionářům zcela jedno, jaké procento špatných úvěrů bankovní úředník uzavře. Že je jim jedno, zda mají zisk miliardu či dvě.

   Že vás unavuji? Samozřejmě. Vy jste si nevšimla, že žáci, kteří nestačí výkladu jsou unaveni a zpravidla pospávají?

  Jen na okraj: Obecní prostředky jsou považovány za prostředky soukromé, nikoliv státní.

0 0
možnosti
PK

P60a72v87e30l 12K88u84l15a

11. 5. 2014 21:16

No a podvodně jednala paní Samková :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.