Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J17i79ř79í 87M80í39k46a

17. 11. 2014 22:27

Souhlasím. Je to laciné a ohrožuje to jejich další vývoj, když jsou v dětství zasypané propagandou.

Trochu drsnější verzi jsem zahlédl na Youtube z nedávné Ukrajiny. Děti tam pochodovali a naučeně (pod vedením) tam provolávali cosi o nezávilosti Ukrajiny. A některé tam přímo hajlovaly (jako na nacvičené číslo pak všichni společně natáhli pravici jako za starých časů)... vypadalo to, že moc netuší, co dělají. Někdo je instruoval evidentně. 

Ono ten nacistický režim apod. mají společný silné využití propagandy a manipulace.. fašistické režimy dost prosazují tenhle celospolečenský davový jev - děti, rodiče, prarodiče.. vši svorně hlásají cestu k lepšímu světu...

5 4
možnosti

Viděla jsem. Původně jsem myslela, že tento článek je tom, co píšete. A vida, ono je to i tady.

2 0
možnosti

Stejně jako autorka plácáte nesmysly - zneužívání dětí státem či politickými stranami je něco úplně jiného než rodinná výchova. Stát nemá právo děti vychovávat v nějaké ideologii, rodiče naopak mají právo (či spíšep ovinnost) vychovávat děti k takovýcm idejím a hodnotám, které uznávají oni sami - což je přesně příklad toho, když vezmou děti na nějakou demonstraci, kde vyjadřují své postoje. tak se totiž buduje občanská společnost a vychovávají lidé, kteří se nebojí vyjádřit svůj názor. I když chápu, že vám by se možná líbilo víc stádo tupých ovcí, které škola vychová v té jedině správné ideologii a rodiče musí držet hubu a krok.

6 4
možnosti

J98i58ř78í 22M58í78k25a

17. 11. 2014 22:54

No ale jinými slovy říkáte, že rodiče mají právo zneužívat své děti.

Já si myslím, že by spíš rodiče se měli učit od svých dětí než naopak. 

Doktrína sekty, státu nebo nějaké šíblé rodiny jsou myslím totéž, jen jakou tomu dáte formu (státu, rodiny, neziskové propagandistické organizace). Není mi ani jasné, jestli opravdu je toto práce rodičů. Z uvedeného to není zjevné. 

Podobných věcí se dopouštěli někteří jednotlivci v neoficiální manipulaci s dětmi během předvolební kampaně Barracka Obamy,. Už jsem tu o tom kdysi psal pár svých zděšených článků.

ad rodiče... chápu, že i rodiče byli svého času oběti podivné výchovy jejich vlastními rodiče. Ale nepřidávejte do toho prosím politiku!!!

3 3
možnosti

J64i15ř79í 27M96í17k32a

17. 11. 2014 22:58

Jinými slovy mám též pochyby, že dnešní rodiče mají ponětí,co je správné. Já jsem obecně nefanda vnucování dětem cokoliv.. i pokud má ten člověk dojem, že křesťanský  Bůh nebo pravice nebo levice, nebo svoboda či diktatura, idei terorismu nebo promiskuity nebo monogamie jsou něco,co by měli rodiče vnucovat dětem. Ať už se sebelepšími úmysly.

3 1
možnosti
Foto

J26a79n88a 16M65a73j82o29v78á

17. 11. 2014 23:11

Každý rodič ví, co je pro jeho dítě správné. Resp. je o tom přesvědčen a má na to plné právo.

3 0
možnosti

Jak "zneužívat"?? Když se vás dítě zeptá na Zemana a vy mu řeknete svůj názor a nabídnete mu, že ho může s vámi jít vyjádřit přímo prezidentovi, je to zneužívání? Nikoliv - to je výchova ke svobodnému občanskému postoji. Chápu, že vám by se třeba líbily dětičky zblbé socialistickou bruselskou mutlikulti výchovou ve školách, do které by rodiče nemohli mluvit (jako za socíku) - ale naštěstí máme svobodu. A stejně jako jsem jednou v roce 89 vzala své děti na jednu méně nebzepečnou demonstraci proti režimu já, považuji za správné, že to dělají rodiče i dnes, kdy už naštěstí žádné nebezpečí nehrozí

1 0
možnosti

moje odpověď viz výše + naše škola vychovává k jediné správné ideologii, to máte pravdu! k ideologii pseudodemokracie EU! proto to stádo tupých ovcí dnes pochodovalo Prahou až na Albertov, kdo myslíte, že to "divadlo" financoval?

1 3
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.