Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pokud nechcete "stranu jednoho muže, nechcete nálepku xenofobů a rasistů, stranu o které se říká, že byla založena jako podnikatelský záměr" nezbývá, než se s Tomiem rozloučit na věčné časy. :-)

2 1
možnosti
Foto

P86e54t14r 53H13a11n22n18i55g

11. 2. 2015 12:55

Obávám se, vážená paní, že Vaše poslední věta není zcela přesná. První část věty: "My (myšleno tím oněch 10 poslanců + členy grémia, přiklánějících se k oněm 10 poslanců) nejsme nic bez Tomia - to máte pravdu. Tomio není nic bez sympatizantů, to máte také pravdu, ale nemáte pravdu v tom, že není nic bez spolupracovníků, kteří ho takto, bez konzulace s ním, podrazili. Ba právě naopak - získá tím daleko víc sympatizantů, neboť si lidé řeknou, není to bezvýznamná figura, někomu skutečně vadil. Co se týká členské základny - ta je důležitá pro strany typu KSČM, či lidovci - tradiční strany, kterým fandí celé rodiny členů. Kolik lidí uteklo z ODS a kolik jich uteče z TOPky, když opadne o ni zájem. I ANO se potýkalo s členskou základnou na Ostravsku, když ještě nedisponovalo úspěchy. Muselo odbojné členy vyloučit. A dnes se do ANO houfně hlásí kdekdo. Když zájem o tuto stranu opadne, opadne i zájem stát se členem této strany. Tak je to s členskou základnou.

4 0
možnosti
JH

Děkuji za Váš názor, moc si ho cením. Jen Vás trochu poopravím. Píšete: "My (myšleno tím oněch 10 poslanců + členy grémia, přiklánějících se k oněm 10 poslanců) " Pane Hanigu, MY nejsme jen oněch 10+, jsou to stovky bezejmennných lidí v obcích, okresech, krajích, kteří pracovali minim. na třech volebních kampaních - do PČR, do EP, do Senátu a Zastupitelstev. Vezměte si počty kandidátů, sám dobře víte, co je to sestavovat kandidátky v Praze, Ostravě, Brně, Plzni, ale i v menších městech, co je kolem toho vše potřeba atd. atd. Také jsme si mysleli zpočátku, že nepotřebujeme "stranickou knížku", ale ono to bez volených orgánů a struktury skutečně nejde a drhne, v takovém postavení nejste akceschopným útvarem. Jak už jsem tu napsala panu Matějkovi, z venku to vypadá skutečně jinak, než zevnitř. Děkuji Vám a ať se daří, moc Vám to přeji. JH

2 0
možnosti
Foto

J21i10r98i 47B85i88l58i74n29a

11. 2. 2015 11:56

Je roztomile, ze se clenove toho podivneho seskupeni snazi vychovat pana Okamuru, ale to je podle me prace pro vraha (nemyslim to doslovne).  :-P

0 0
možnosti
PT

P69a98v52e33l 37T12a46j62č

11. 2. 2015 9:04

Přímá demokracie je pokus zastavit šílené a zkorumpované politiky. Vychází z toho, že občané na základě zdravého rozumu zastaví šílené politiky a zvěrstva, která by jinak odhlasovali. Jejím úskalím je to, že masy se dají zmanipulovat mediální kampaní, která se dá za peníze objednat a koupit. Dnes to neřídí KSČ, ale prachy a ideologie Evropského svazu socialistických zadlužených republik EU.

1 1
možnosti
DM

D29a76v79i73d 75M97a16c66k49ů

13. 2. 2015 10:19

Ta Okamurova přímá demokracie jsou jen plytké plky populisty, který touží potom, aby mohl metat své fráze mezi co největší množství lidí. Že to jsou nesplnitelné představy stojící na hliněných nohách jeho tleskačí nerozeznají. Ale to je dnes už jedno, venčení čoklů a prasat + návrh na zákaz kebabů z něho definitivně vytvořil pošuka Rv

0 0
možnosti
PT

P45a65v66e10l 96T55a20j63č

11. 2. 2015 8:57

Pokud někdo volí ANO, tak volí Babiše a nikoho jiného, určitě ne Teličku a další podobné typy. Kdo volil Úsvit, volil Tomia Okamuru. ODS byla silná strana, dokud jí předsedal Klaus a totéž se dá říct o ČSSD a Zemanovi. Strana má svého zakladatele a svého vůdce. Ten představuje tu stranu. Je to jeho strana. Demokracie je jen iluze. Strana je jen tehdy silná, dokud má JEDNOHO kapitána, který udává její směr a ostatní členové posádky politické lodi plní příkazy a starají se o plachty, čistou palubu a další nezbytné činnosti, na které kapitán nemá čas. Kapitán nemůže řídit loď sám, ale on udává směr a rozkazy - ne posádka. Jakákoliv firma fungující na principu demokracie by zkrachovala nebo se zadlužila a stala majetkem bank jako se to stalo USA a dalším Západním státům. Jakákoliv loď fungující na principu demokracie by ztroskotala. Než by si odhlasovali, co udělat, šli by ke dnu.

2 1
možnosti
PT

P30a89v45e54l 19T65a62j31č

11. 2. 2015 8:56

S programem, který si Úsvit stanovil, např. odpovědnost politků, těch politicky korektních a pro konzervativní spoluobčany akceptovatelných budižkničemů, kteří žádnou odpovědnost neměli, jste mohli čekat, že do Úsvitu budou pálit ze všech stran ostrými. Média, jiné strany, jejich sponzoři chránící si své loutky a politické investice. Koho zajímá, kolik má Úsvit členů? Voliče určitě ne. Členská základna není žádnou zárukou kvality strany a jejích politiků. Opakujete jenom tvrzení z médií. Volič vnímá Okamuru a Úsvit úplně jinak. Okamura je momentálně nejlepší leader, jakého ČR má. Hájí zájmy ČR, jako jeden z mála, místo aby se jen klaněl směrem k Bruselu, který řídí banky a jejich politické loutky.

1 0
možnosti
JK

Jistě jste hnutí podpořila v dobré víře a věnovala mu na krajské úrovni svůj čas. Bude to pro vás ponaučení. Úsvit se nerozpadá, protože nikdy neexistoval. Je jen Okamura a lidé kolem něj (které si podle jen sám vybral). Takto politika fungovat nemůže.

4 2
možnosti
JH

Děkuji, myslím, že správně začne fungovat patrně až právě teď

0 0
možnosti
Foto

myslím, že jste to vystihla velice přesně.

1 0
možnosti
Foto

Od vstupu hnutí Úsvit do sněmovny považuji obsah jeho programu, způsob prezentace, ale i fakt, že se zcela jako politické hnutí uzavřelo od vstupu nových členů, za oblast zcela mimo můj šálek kávy. A to přesto, že se v dílčích tématech mohu shodovat a shoduji. Byly okamžiky, kdy jsem na něm nenechal na blogu nit suchou. Dnes se ale musím zastat jejího zakladatele.

Hnutí Úsvit prostě JE Tomio Okamura. On mu dal tvář. S ním a jedině s ním šli všichni, kteří se dostali do sněmovny, do voleb. Nebýt Okamury, nikdo z nich by tam neusedl. Nehodnotím, jestli je to dobře nebo ne. Voliči rozhodli a hotovo. Dokonce i chápu, že se někdy přihodí neshody. Chápu, že se mohou přihodit postupem doby, že z nich mohou být lidé rozčarovaní, a že s nimi nepočítali a mysleli si, že něco bude jinak. Ale, do háje, když se nechám za něco zvolit a pak s tím nesouhlasím, tak SLOŽÍM MANDÁT, ODEJDU ZE SNĚMOVNY A UTKÁM SE S NOVOU PARTAJÍ V DALŠÍCH VOLBÁCH O HLASY, a ne abych znásilnil občany, jejichž hlasy mě do sněmovny dostaly, založil si ve sněmovně partaj novou a dělal, že se nic nestalo. Tuhle disciplínu už tady svého času hrál Miroslav Kalousek.

6 2
možnosti
JH

Děkuji Vám za názor, cením si ho, nicméně musím oponovat, že z vnitřku to vypadá zcela jinak než z venku. Kdybych to hodnotila pohledem nestranného člověka, patrně bych to viděla stejně, jako vy :-) Pěkný den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.