Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vidím, že cenzura pracuje na plné obrátky.

Dovoluji si citovat jeden nádherný verš z Koránu (Súra 4, verš 56): "Věru ty, kdož neuvěřili v Naše znamení, My v ohni sežehneme, a kdykoliv vyschnou kůže jejich, vyměníme je za jiné, aby tak trestu okusili. A Bůh zajisté je mocný, moudrý."

To je zřejmě popis nějaké nevinné hry, která se hraje o štědrém večeru, když se všude rozkládá mír a láska ;-D

0 0
možnosti
PP

Svoboda slova i názorů musí být upravena, za koblížek vše je možné.

0 0
možnosti
VS

V té době to bylo úplně běžné. Barbaři, jako Vandalové, se díky tomu. Aztékové sedm století poté dokonce během jednoho dne obětovali bohům skoro dvacet tisíc obětí. Nám křesťanům se podařilo v některých státech vybít celé národy, např. na Kubě není jediný indián Sv. Vojtěch se stal svatým díky tomu, že ho zabili Prusové, když se rozhodl ohněm a mečem je obrátit na tu pravou víru.[>-]

0 0
možnosti
JS

Vaše informace nejsou zcela přesné.

To, co prováděl Muhammad na Blízkém východě rozhodně nebylo běžné. Ale hlavně – to, že se některé kultury a civlizace dopouštěly také násilí, není argumentem pro obhajobu JAKÉKOHOKOLI násilí. Máte pravdu, že Aztékové roku 1487 při zasvěcování chrámu v Tenochtitlanu během pěti dnů vyřízli srdce asi dvaceti tisícům zajatců (reálně jich zřejmě bylo o něco méně), to však nijak neospravedlňuje Muhammadovu genocidu blízkovýchodních Židů. Žádné vraždění se nemůže stát analogií nebo normou – nikdy a nikde.

U ostatních údajů se však již mýlíte. Rozhodně není pravda, že na Kubě nejsou žádní indiáni. Indiánské populace zkoumal například náš slavný cestovatel a etonolog Miloslav Stingl, který je dokonce oificiálním náčelníkem jednoho ze zdejších indiánských kmenů (Kikapové – Kikapoo).

Zatímco křesťanské excesy (inkviziční procesy, schizmata, interdikty atd.) jsou doslovným popřením křesťanství, násilnické excesy islámu jsou potvrzením principů islámu. Zatímco Kristus se i na kříži modlil za své katy, Muhammad proklínal i nepřátele, které nikdy neviděl.

Svatý Vojtěch nešířil víru ohněm a mečem. Jeho působení mělo charakter misije a polský vojenský doprovod sloužil pouze pro jeho ochranu, v žádném případě nešlo o dobyvatelské vojsko. Je pravda, že svatý Vojtěch zapaloval posvátné stromy, ale to především proto, že u nich pohanští Prusové vykonávali lidské oběti. Byl zavražděn úkladným a odporným způsobem, jeho ochránci proti ohromné přesile neměli šanci.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS