Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JK

To si nerozumíme, když nejsou v zaměstnaneckém vztahu, proč ten bombastický perex? Popíráte sama sebe. Jak vás napadlo přirovnávat Hrad ke královskému dvoru, nebo císařskému paláci? Ve které zemi si myslíte že žijete? Absolutně nechápete náplň ústavních funkcí u nás. Nejsme Rusko, Čína, ani KLDR, nemáme prezidentský systém, v téhle zemi vládne vláda za kterou je plně zodpovědný premiér a zodpovídá se pouze sněmovně. V 7:00 většina tohoto národa už tvrdě pracuje, jen Zeman si myslí, že máme ještě půlnoc, jako on. Jak muže být obtížné při ceremonii přinést, nebo uklidit dva mikrofony je asi jasné a novináři, ty taková změna nerozhodí. Pokud přesně znáte komunikaci sekretariátů tak to dokažte, pokud ne, nemůžete zaznamenávat vůbec nic a už vůbec ne vydávat kategorické soudy, přes které "vlak nejede". Vy přesně víte, že demise je individuální a neuvádíte to jako vlastní úvahu nýbrž obecnou pravdu, to je nehorázné. Skutečnost je, podle drtivé většiny ústavních právníků, opačná.

Celý akt byl zjevný naschvál a snaha o ponížení premiéra, divím se Sobotkovi, že se udržel a zvládl situaci s přehledem.

Neměla jste náhodou telefonát s AB než jste tento článek "vystřelila"?

12 13
možnosti
IS

Přesně tak. Ne, že by Sobotka neměl máslo na hlavě již od vzniku této vlády, nicméně Zeman dobře věděl, proč za ním Sobotka přichází. Lánský puč nevyšel, zkusíme to jinak.

10 5
možnosti
PK

.....nejsem členem fan klubu pana Zemana, ale v daném případě naprostý souhlas a dnes pan premier udělal další kotoul a nepodá demisi ale návrh na odvolání min.financí,,co bude zítra? v privátní firmě by to šlo rychle , no politici se baví a danový poplatník nadává...

30 4
možnosti
RC

Sobotka jen reaguje na to, co rika Hrad, ze udela, kdyz Sobotka udela.

4 5
možnosti
JK

J42i89ř91í 21K77ý42r97a

5. 5. 2017 13:08

Skvělý článek, karma !!!R^

10 10
možnosti
Foto

J63a45n 39D48e23r93k47a

6. 5. 2017 15:44

Neřekl bych. Rv

3 2
možnosti
MS

Chtělo by to trochu se seznámit s podrobnostmi. To první Sobotkovo rozhodnutí o demisi bylo na základě rozhovoru s prezidentem, který mu oznámil, že Babišovo odvolání nepodepíše. Druhé rozhodnutí nepodat demisi okamžitě bylo na základě zjištění, že Hrad si pohrává s myšlenkou, že by navzdory ústavním zvyklostem nedošlo k demisi celé vlády, ale jen k demisi premiéra. Třetí rozhodnutí - nepodat demisi vůbec udělal Sobotka na základě zjištění, že prezident Zeman si dělá z ústavy trhací kalendář. Jak řekl přesně předseda STAN Gazdík, bylo to nejlepší rozhodnutí Sobotky, které mohl v dané chvíli udělat. Závěrem - jestli tady někdo kalí vodu, tak je to Zeman, který jde na ruku Babišovi kvůli tomu, že proti němu nepostavil jako protikandidáta v prezidentských Stropnického, druhého nejoblíbenějšího politika v ČR (a tedy vážného soupeře).

22 3
možnosti
MS

eee ... v prezidentských v o l b á c h

0 0
možnosti
RC

Pan prezident priznal, ze se rano dovedel, ze demise nebude. Presto to pojal jako demisi. Tomu rikate, ze byl protokol dodrzen, kdyz to byl protokol k jine akci?

15 3
možnosti
MB

Netrapte tuto dámu od plotny, prosím.

8 4
možnosti
ZK

Byl to Hrad, kdo kňoural, že by radši až po další zbytečné návštěvě Číny. A Zeman dva dny předem věděl, že Sobotka demisi nepřinese. Bylo to trapně připravené divadlo, které nakonec nezvládl sám režisér Zeman.

21 9
možnosti
MS

A kdyby už ne dva dny předem, tak v ten den v 7 ráno, jak sám Zeman přiznal. Kdyby byla dobrá vůle, na zrušení ceremoniálu bylo času až dost.

11 2
možnosti
VT

Můžeme mít řadu připomínek k chování prezidenta, ale premiér - odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil ? Tak to není podle mého gusta premiér ! V úterý s vážnou tváří oznámí na tiskovce svoji demisi a pak si to rozmyslí ? A tak není divu, když přidáme ještě vzájemné antipatie, že si premiéra prezident vychutnal....[>-]

18 8
možnosti
JB

J33a48n 66B52u43r46d32a

5. 5. 2017 11:53

Ano, protože prezident dal najevo, že půjde nebo je ochoten jít proti ústavě. Tudíž rozmyšlení se je plně na místě.

12 1
možnosti
JD

K průběhu:

mohu mít mnoho výtek. Ale napíši jednu jedinou. Nikdy, nikdo při podobných příležitostech nesmí ukazovat na druhého holí. Má pravou ruku, kterou může naznačit a nebo to vyjádřit slovně. Není trvale schopen pokynout pravou rukou a nebo se srozumitelně vyjádřit, patrně už by v dalším volebním období neměl kandidovat, natož se stát prezidentem.

Tímto jednoduchým pohrdavým gestem v podobné situaci se vyloučit z řad lidí, kteří se mohou nazývat státníky, případně i prostými vykonavateli funkce prezidenta ve slušné demokratické zemi.

27 7
možnosti
JP

Pane Duda, jak typické. Prezident holí ukazoval na mikrofon, určený pro premiéra. Takže lhát se nemá, když je obrazový záznam.

7 12
možnosti
PS

P83e76t48r 69S32u39s66k22e

5. 5. 2017 10:49

Já bych k tomu ještě dodal, že mi to trochu připomnělo Šíleně smutnou princeznu. Princ má šanci získat princeznu, pokud ji rozesměje. Pokud ne, přijde o hlavu.

A zpět do reality - tady princ přijde za princeznou a místo aby ji zkusil rozesmát, chce se s ní domlouvat, že ona se smát bude.

Normální princezna by mu tu palici nechala useknout, soucitná princezna by s ním jen vyrazila dveře.

... a byla by tady za zapšklou buranku ;-)

5 4
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.