Diskuse

Rostou! Jako tenkrát po Černobylu! Lednová radiace nad Evropou nese své plody!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já šoustavně tvrdím, že nejpravdivější informace dodává osvědčená agentura AE NEWS !!8-o

0 0
možnosti
Foto

pravdu se asi nikdy nedovíme a nebo jako ve spoustě jiných kaui až se zpožděním

1 0
možnosti
Foto

Jako obvykle, přeháníte a hysterčíte

3 0
možnosti
Foto

... a kromě toho, letos skoro nerostou, pouze na pár místech

0 0
možnosti

Nechápu, co vlastně řešíte. Z Vašich zdrojů má největší váhu článek na Oslu, a tam je to jasné jako facka:

1. o žádný "výbuch" JE nemohlo jít, protože nebyly naměřeny ostatní radioaktivní izotopy.

2. Flamaville nesedí časově, a pokud připustíme konspiraci francouzské vlády, tak pořád platí námitka č. 1 a navíc nesedí rozložení koncentrací (Německé stanice blíže Flamaville naměřily malé koncentrace a zdaleka nejvíc naměřili Poláci).

3. Člověk by řekl, že houby rostou, protože konečně pořádně zapršelo. Pokud máte za to, že skutečná příčina růstu hub není nedávný déšť, ale minimální expozice I-131 před půl rokem, tak jak si vysvětlujete, že po Černobylu houby nerostly také po půl roce, což by vycházelo na konec října? Pokud chcete tvrdit, že radioaktivita houby jen "nabudí", a pak za deště rostou extrémně, tak jak to, že nerostly extrémně při dřívějších deštích?

4. A konečně, i kdyby Vaše hypotéza byla nakrásně 100% pravdivá, tak o co jde? Unikl přece pouze jód 131, který, jak sama píšete, má poločas rozpadu 8 dní. Za půl roku to máme asi 22 rozpadů, takže z původního (už tak minimálního) množství dnes zbývá méně než 1:4mld hmotnosti.

2 0
možnosti

Radioaktivní spad se ukládá do hlubších vrstev půdy a samozřejmě záleží na přírodních podmínkách kdy a jak zaprší, proto nerostly hned při deštích prvních na jaře, protože bylo málo vláhy. Navíc, já do článku dávám odkazy proto, aby si názor udělal každý sám. Váš názor je, že žádné nebezpečí nehrozí, já tomu uvěřím, až nějaké orgány udělají letos řádné testy na měření radiace v letošních houbách, ta zatím zveřejněny nejsou. Chtěla jsem tuto skutečnost připomenout. Jsem přesvědčena, že i mírně zvýšená radiace má vliv na růst hub a lidské zdraví.

0 2
možnosti

Lednová radiace byla na rozdíl od Černobylu velmi mírně zvýšená. Měření probíhá tak, že se pevné částice ze vzduchu zachycují na filtrech po dobu desítek dní, zvýšení bylo na hranicích detekovatelnosti. Příspěvek k radioaktivitě hub z přirozeného pozadí byl mizivý už tenkrát, dnes je daný izotop z krátkým poločasem rozpadu dávno pryč.

Než začnete psát, zjistěte si laskavě aspoň základní fakta.

2 0
možnosti

Jak dopadly výsledky amerického speciálního letounu a proč do Británie kvůli tomu letěl, když to bylo sotva měřitelné? Věříte natolik evropským vládám, že nám řekly vše?

0 0
možnosti

J53i23r91i 63B67o67r

13. 7. 2017 15:27

Paní ,po havarii v Černobylu nerostlo vice hub,ale byly kontaminované.

1 0
možnosti

bylo hub jak máku, dalo se to sekat kosou :-), dobře si to pamatuji

0 0
možnosti