Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto zbytečná kauza, jen se na ní poléčili "rádoby vlastenci" a anti islamisti. Kauza o které by v zahraničí neštěkl ani malý čokl, tady se zpívají vlastenecké písně a hymna.Zastánci tradiční vepřo-zelo-knedlo kultury určitě jásají, mastné huby zapíjejí laciným pivem z Lidlu. Prostě z prdu se udělala kulička....A mínusujte, mínusujte...;-D;-D

0 2
možnosti

RvRv Laciná kritika; ta kulička umí bobtnat a když se dostane mezi dveře, už je nezavřete!

Ten soud si nevymyslela ta Somálka; ten soud není o jednom šátku; ten soud je o tom, co ten šátek reprezentuje a propaguje!

1 1
možnosti

P36e11t46r 39B89u25r39i62a32n

20. 9. 2017 12:59

Souhlas, karma.

3 1
možnosti

J18i87ř25í 71S13e29i11d42l

20. 9. 2017 12:58

Uspokojení nad výsledkem je bohužel předčasné, protože ve skutečnosti je za žalující jiná entita, která tento spor financuje a jde jí o prosazení politické agendy v které je somálská studentka pouze nosič, který má tuto agendu dopravit k Ústavnímu soudu.

3 1
možnosti

to máte pravdu, bohužel

0 0
možnosti

No moment, tak můžu teda mít ve škole mikinu s emblémem balckmetalové hudební skupiny a číslem 666, nebo ne?

1 0
možnosti

Jedná se o výuku na zdravotní škole, kde by hidžáb při praxi vadil. Vlastně tak to bylo ředitelkou slečně původně řečeno. Navíc ani studentka nedodala potřebné dokumenty, takže nenastoupila a kauza byla zneužita k politickým účelům českými organizacemi. Proto bylo potřeba vyslovit všeobecný razantní závěr skutečně na tento KONKRÉTNÍ případ. V našich školách zatím při běžné výuce např. na gymnáziích, VŠ apod., kde šátek nikomu nepřekáží, ani křížek na krku, ani nápis 666 na mikině, zatím nikdo nějaký obecný zákonem daný předpis neřeší. Je na škole, jak se obecně staví k těmto projevům a může to mít ve Školním řádu.

3 1
možnosti

R^ Ano, byl jsem tam; sluníčka už to vzdala.

8 2
možnosti

Viděli jsme živě :-), ale paní Kotrbová Dohnalová nakonec říkala, že se dovolají k Nejvyššímu soudu, ještě konec není, pravděpodobně

1 0
možnosti

Z pohledu veřejné školy v majetku samosprávy s vámi souhlasím. Otázka je, co když nějaký provozovatel soukromé školy si stanoví svá soukromá pravidla opačného charakteru - povolí hidžáb? Bude na ta pravidla mít právo z pohledu svobodného podnikání? Co když někdo v soukromé sféře školství založí vyloženě muslimskou školu? Církevní křesťanské školy jsou také. Pak se sejdou dva protichůdné směry veřejného mínění, ale které právo bude mít větší váhu? Sekulární, nebo svoboda podnikání?

Tato otázka je pouze teoretická, která stejně nemá vliv na současný soudní spor.

0 0
možnosti

..... jednoduché,- "právo sekulární" neexistuje, však Ústava, coby zákon nejvyšší právní síly je zárukou, že se oblast vzdělávání (obecně) řídí sekularitou a ultimáta, provokace a vydírání ze strany ombudsmana jsou svinstvem nejhrubšího zrna,- ....... a judikát je na světě!,- věčná škoda, že soudce svůj verdikt o zamítnutí žaloby nevyšperkoval o komplet úhradu nákladů celýho procesu na vrub Šabatový !!!

4 0
možnosti

J72a28n 76R98á54ž

19. 9. 2017 19:01

Potvrzení rozsudku prvního stupně, ale hlavně odůvodnění, které odvolací soud použil, má velmi silný právní i morální náboj. Poprvé se někdo postavil veřejně proti zcela chybnému názoru hlásanému zejména ombudsmankou Šabatovou, bývalým ministrem Dienstbierem a lidmi z různých t.zv. ne-ziskovek, že na pozitivní diskriminaci je nárok.

Já z toho, co řekl soudce dedukuji, že na uplatňování lidského práva, byť zaručeného Základní listinou práv a svobod vždy a za všech okolností, není automaticky nárok. V našem případě: Jestliže má každý právo vyjadřovat své náboženské přesvědčení i nějakým symbolem, nemá automaticky nárok toto právo uplatňovat v prostředí, kde nošení toho, co muslim považuje za náboženský symbol, je zakázáno pro všechny.

Je to i signál pro paní Šabatovou, která po celou dobu, kdy je ve funkci, vystupuje zcela zřetelně ideologicky, využívá postavení svého úřadu i k zásahům do sporů ležících mimo kompetenci úřadu Veřejného ochránce práv a používá všech možných forem nátlaku při prosazování svého ideově politického názoru, že její výklad lidských práv nemusí být vždy pro soudy přijatelný..

PS. Myslím, že množící se případy ideologického zneužití úřadu paní Šabatovou dávají důvod, aby jejím působením ve funkci úřadu se začala po volbách zabývat Poslanecká sněmovna, jíž je ombudsman ze své činnosti odpovědný.

28 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.