Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

>>Dlouhodobě kritizovány jsou pro svoji neobjektivitu a nevyváženost například publicistické pořady 168 hodin, Reportéři ČT, Newsroom ČT24, Otázky Václava Moravce, ale i komentovaná zpravodajství Studia ČT24 a Událostí ČT.<<

Proti ČT lze mít zajisté spoustu námitek - ale když se její pořady pokusíte srovnat např. s politickým bizzárem na TV Barrandov, je zřejmé, že se pokoušíte srovnávat nesrovnatelné. Nebo vám Soukup lezoucí do jistého otvoru Zemanovi připadá "vyvážený" a "objektivní"?

0 0
možnosti
JH

Tak, tak - jaká pak nezávislost ČT? Kde nic není, ani smrt nebere!!

6 2
možnosti
DH

Kulturní fronta se chová jako komouši, ti také vnímali jakoukoliv kritiku jako útok. Možná by stálo za to porovnat podpisy těch jejich Pěti vět s podpisy anticharty.

12 2
možnosti

J11a85n 75Š96u62r21c

12. 3. 2018 15:50

Hubáčková zřejmě jste k těm komoušům patřila, nebo stále ještě patříte když tak dobře víte, že komouši brali každou kritiku jako útok na sebe a proti režimu.

5 7
možnosti
LB

Erik Tabery, šéfredaktor týdeníku Respekt, který rovněž ve své řeči zmínil prezident, k Zemanovým výtkám na adresu nezávislých médií uvedl:

Český prezident cíleně zamířil na média, která nemá pod kontrolou. Proto také padla ona zmínka, že by je veřejnost neměla brát vážně. Vytváří si tak potřebné alibi pro chvíle, kdy zmiňované redakce přinášejí zásadní informace o chování jeho samého, případně jeho nejbližšího okolí. Američané mají pro takový postup termín:

́kill the messenger ́, tedy když už nejde zabránit zveřejnění nepříjemné informace, je třeba aspoň zpochybnit nositele této informace.

Miloš Zeman během proslovu už poněkolikáté zmínil citát z opery Braniboři v Čechách. Tak mu Respekt také jeden z téže opery nabídl:

Ba, ani tisíce cizáků

té zemi české tolik neškodí,

co jeden padouch takový,

jemuž zem tato vlastí sluje

a kterým každým krokem svým

ji zašlapává a zrazuje.

8 4
možnosti
JH

Paní Blahová, to snad raději ne, Erika Taberyho dávno ne. Prezident si vytváří alibi? To je žvást. Rozhodně nesouhlasím s tím, jakým způsobem a při jaké příležitosti prezident prohlásil onu kritiku a inaugurační projev si opravdu představuji jinak než osobní útoky, jmenování někoho, tvrdá kritika.. Absolutně se ho tedy nezastávám, ale obsahově byl přesný, ačkoli se to nehodilo. A že by si chtěl dělat alibi pro příští vlastní kritiky? Ten je zvyklý a otrlý a takhle nepřemýšlí, nepotřebuje alibi, je to jeho poslední volební období a veškeré mety už si splnil! Ví, že nemá co ztratit!

7 2
možnosti
MK

Alfou a omegou celého dění jsou NEVEŘEJNÉ finance ČT, které jsou naplněny z VEŘEJNÝCH peněz z poplatků. Kolik těch Svěráků, co podepisují nesmyslnou petici, je přisáto na cecíku ČT??!!!

16 0
možnosti
JH

Pokud by nebylo subvencí, byla bych zvědava, jak by si podobné filmy jaké se dnes produkují, vydělaly. Tuctová inscenace "Bába z ledu" je toho příkladem

9 0
možnosti
Foto

ČT je nástrojem Bruselu a nezávislá v žádném případě není. Pokud jde o vyváženost, tak sám jsem si před volbami na stopkách odměřoval počet minut věnovaných politickým stranám a TOP byla preferovaná a ANO potlačováno.

13 1
možnosti
NS

Opravdu nevím, kde se bere ten názor, že herci, režiséři a ostatní lidé z jejich branže, nás mohou jen tak laskavě bavit, ale k politice a veřejnému dění se můžeme vyjadřovat jen my, ctihodní občané, s pravidelným zamestnáním od 9 do 5.

Zeman a Babiš útočí na ČT, protože jí nemají pod kontrolou. A teď cítí, že nálada v určité časti společnosti je taková, že se jim to může podařit, navíc pokud naznačují, že by lidé vlastně mohli přestat platit koncesionářské poplatky. Argument o (ne)vyváženosti je tak snadno napadnutelný a tak těžce prokazatelný, právě proto, jak píše dole pan Buček, že každý vidí co chce vidět. Já se domnívám, že ČT dělá svoji práci, navzdory všem tlakům, velmi dobře.

Nevím jestli jste zaznamenala rozdíl ve způsobu informováni na Idnes nyní a předtím než do ni vstoupil Andrej Babiš. To je ukázkový případ selektivního informování pokud jde o nepříjemné zprávy o jejich vlastníkovi - bud se jim úplně vyhnou nebo je publikují se zpožděním a vždy lehce lakované na růžovo. A taková by byla i ČT.

Opravdu bych se nerada dožila "zcela vyváženého" informačního ráje a la Soukup. Privátní vlastník opravdu není zárukou nezávislosti v oblasti zpravodajství.

10 6
možnosti
Foto

To ale máte zcela popletené. Všichni máme stejná práva a stejné povinnosti, to je samozřejmé. Ale různí umělci se domnívají, že mají vice rozumu, než ostatní a také je jim dopřáváno více sluchu.

Kdyby Miloš Zeman prohlásil, že "blbci se přestali stydět, že jsou blbci" strhne se větrná smršť. Ale, když to prohlásil režisér Hřebejk, je to svatý grál.

No a další režisér, který si o sobě jistě myslí to nejlepší, zneužije televizní pořad k politické agitaci a je to OK.

20 4
možnosti
Foto

Solidní článek, karma.

Rada České televize celá léta propagandu ČT podporovala, Stačí si vyhledat jakékoli zprávy z minulosti a bude to jasné. Znamená to tedy, že i Rada je součástí propagandy, kterou kryla a teprve nyní jer donucena k velice umírněné kritice.

14 2
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.