Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jana Nagyová-Nečasová způsobila svými nezdaněnými kabelkami pád Nečasovy vlády. Toto jediné totiž dokázaly represívní orgány prokázat. Při pokusu nahlédnout na svět Zemanovýma očima mi opravdu není jasné, proč tuto dámu vyznamenání zase minulo.

1 0
možnosti
RB

Ta mašínová je nějaká kavárenská celebrita? Sestra vraha to rozhodně

3 5
možnosti
RC

sestra vraha, nebo dcera odbojare? Pokud ta reditlka dostala vyznamenani za nic (pry boj proti nenavistne ideologii ;-D;-D;-D), pak rozhodne Masinova trpela vice.

5 3
možnosti
Foto

proč nikdo nenavrhl krtečka? Ten nás proslavil po celém světě;-D

5 0
možnosti
Foto

a což teprve Prazdroj...

0 0
možnosti
JV

J85i81r95i 81V84r96a28b86e52c

30. 10. 2018 11:38

S výrokem paní Mašínové souhlasím !

4 0
možnosti
Foto

Prof. Drahoš by jako prezident určitě vyznamenal, jak Zdenu Mašínovou, tak Janu Nagyovou-Nečasovou.

5 8
možnosti
Foto

.... a zapomněl jste ještě kačera Donalda

10 0
možnosti
SB

Neustále čekám, zda nejvyšší státní vyznamenání dostane posmrtně Anatolij Tichonovič Marčenko a ještě jsem se toho nedočkal.

Kdo už více by si ho zasloužil než člověk, který ještě před sovětskou invazí v roce 1968 psal dopisy ambasádám a světovým novinám, ve kterých apeloval na to, že jak zná svou vlastní zem, větří nebezpečí, že Brežněv pošle do Československa vojsko, aby reformy uhasilo. A že svět má dělat všechno možné pro to, aby se takové invazi do Československa zabránilo?

Uznáváme oněch osm statečných Moskvanů, kteří pět dní po invazi protestovali. Hluboce si jich vážíme a už jsme je vyznamenali. Ale zatím jsme nevyznamenali člověka, který v tom udělal ještě více. neprotestoval tehdy, když už se to stalo, ale ještě předtím se tomu svými velice omezenými možnostmi řadového sovětského občana upřímně snažil zabránit. Na té demonstraci s těmi osmi nebyl, protože právě kvůli těmto dopisům už byl za mřížemi.

Psal jsem už Havlovi, Klausovi i Zemanovi, ale pan Marčenko posmrtně ještě vyznamenán nebyl. Havel a Zeman mi ani neodpověděli, z Klausovy kanceláře jsem dostal obvyklé "děkujeme za podnět, budeme se jím zabývat", ale Anatolij Tichonovič Marčenko ještě vyznamenán nebyl.

Je mi moc líto, že zemřel ve věku 48 let dva roky před pádem komunistického režimu u nás.

Kdyby se změny režimu dožil a přijel do Prahy, poklonil bych se mu až k zemi.

8 0
možnosti
SB

Já naprosto nechápu, proč by se za hrdinku protikomunistického odboje měla považovat dáma, která byla považuje nejprve životní družka a později i řádná choť jistého Rudolfa Martina, lektora marxismu-leninismu na vysoké škole.

Samozřejmě po právní stránce nijak nezpochybňuji, že tím neporušila žádné platné zákony (dokonce je neporušil ani Rudolf Martin), ale já také nežádám, aby byla potrestána nebo aby došla morálního odsouzení. Pouze nechápu, jak by taková osoba mohla být považována za symbol odporu ke starému režimu.

Nezaslouží si trest, nezaslouží si pohrdání, ale nezaslouží si ani vyznamenání. Zaslouží si zcela neutrální reputaci.

4 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.