Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

No vidíte to, paní Holotová, dala jste odkaz na smlouvu z roku 1993, kde se hned v čl. 1 praví, že se smluvní strany nebudou vměšovat do vnitřních záležitostí druhé strany. No a co dělají Rusové? Vměšují se do našich vnitřních záležitostí.

11 3
možnosti
BV

Pane Kvapile,

Nějak jste opomněl, že v té samé smlouvě se česká vláda i parlament jménem ČR v mimo jiné zavázaly k péči o VOJENSKÉ POMNÍKY té druhé strany. Je zcela nepochybné, že pomník maršála je vojenský pomník a protest proti jeho zbourání je upozornění na porušení této smlouvy - tudíž v tomto případě nejde o vměšování do vnitřních záležitostí.

Článek 21

"Každá Smluvní strana bude na svém území zajišťovat péči o vojenské hroby a vojenské pomníky druhé Smluvní strany, jejich udržování a přístup k nim."

5 3
možnosti
Foto

Fakt ale není nutno používat kvůli tomu slovník jako řezníci.

4 0
možnosti
MP

Pokud tuto větu starosta Prahy 6, prohlásil, je to skutečně nemístné a pitomé.Svědčí to úrovni toho pána.

9 2
možnosti
BV

Žádné pokud. On to prohlásil!!

A taky se projevil jako zbabělec, který zneužil zákazu vycházení, protože se bojí protestů veřejnosti a ještě se svou zbabělostí v televizi chlubil.

3 1
možnosti
Foto

Stát nemá co kafrat do toho co udělá /raha 6 se svým majetkem.

Nic Vám nebrání domluvit někde místo a postavit sochu Koněvovi někde jinde.

10 8
možnosti
Foto

Ano, když k tomu bude mít souhlas zhotovitele, respektive jeho dědiců a dcery.

2 2
možnosti

Ubohé, nevděčné, hloupé a urážlivé!

Styďte se před těmi mrtvými vojáky Rudé armády, kteří položili svoje životy při osvobození Československa. Zapomínáte na to, že i náš národ má svou paměť.

15 15
možnosti
JV

Právě těm vojákům, kteří při našem osvobození padli, ale chce Praha vybudovat pomník. Já s tím souhlasím, Vy jste proti?

13 3
možnosti
Foto

Využít této situace, kdy nás ovládá strach z koronaviru a vše ostatní je na druhé koleji, se mi zdá slabošské a ubohé.

V názorech se lidé mohou rozcházet, ale nikdo nemůže Rusům upřít, že to byli oni, kteří nás osvobodili a pomník byl postaven jako poděkování za tuto skutečnost.

Osvobodili nás všechny, tedy celou vlast a toto vítězství bylo vykoupeno lidskými životy, v tomto případě by tedy nemělo býti rozhodnutí o odstranění sochy na několika lidech, kteří jsou zvoleni jen na určité období, ale i na těch občanech, kteří znají význam slov vděčnost a úcta.

16 10
možnosti
Foto

Tak Rusům nikdo nic neupírá, socha bude nahrazena památníkem padlých obyčejných ruských vojsku a dalsim obětím...

5 7
možnosti
Foto

Dne 30 dubna spáchá v Berlíně v bunkru sebevraždu Hitler. Dva dny po té sovětská armáda osvobodí Berlín. .Eisenhower na dotaz sovětkého velení oznámení, že americké jednotky budou postupovat směrem k linii, která je ohraničena Vltavou a Labem. Sovětské velení žádá generála Eisenhowera, aby spojenecké síly nenechal proniknout na uvedenou linii z důvodu, že sovětské velení zahájilo přípravu na osvobození Prahy. Dne 06. května se Eisenhower rozhodne vyhovět sovětskému velení a zastavuje americké jednotky na linii České Budějovice, Plzeň, K. Vary.Dne 05. 05. 1945 začíná v Praze povstání. Americký generál Omar Bradley se obrací na maršála Koněva, zda by nebylo možné provést osvobození Československa společně. Koněv, zná Stalina a ví, co vy následovalo, kdyby tento návrh přijal, a odmítne jej. Následně se generálové obrátí na československou vládu v Košicích s žádostí, zda by souhlasila, aby armáda USA postoupila na linii Vltava Labe. Naše vláda tuto depeši neobdrží, protože jí stopí Rusové. Armáda USA pošle delegaci do Prahy do ČNR, zda si ČNR rada přeje, aby armáda USA pomohla v povstání v Praze. Jak v radiu uvedl Smrkovský v roce 1968 a na opakovaném záznamu v květnu 2016, byl návrh odmítnut, protože podle Smrkovského bylo politické neúnosné, aby Prahu osvobodila armáda USA. V Praze se bojuje a Praha žádá o pomoc. Sovětská armáda se nehýbe, neposkytne Praze ani leteckou pomoc a když naši letci RAF nabídnou, že dopraví letecky pomoc do Prahy. Sovětské velení to odmítá. Prahu začíná německá amráda ostřelovat z děl. Jediný, kdo jde Praze na pomoc je Vlasova armáda. Dne 8.května je podepsána bezpodmínečná kapitulace Německa. Sovětská armáda se konečně dne 8 května vydá na cestu ku Praze, kde už se nenachází německá armáda, která se z Prahy po podesání kapitulace stáhla. Při osvobození Prahy padlo 10 sovětských vojáků.

11 4
možnosti
AL

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Autor: Jiřina Holotová | pátek 3.4.2020 16:41 | karma článku: 37.06 | přečteno: 880x

Zdroj: https://holotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748891

-----------------

UFF, to je skóre!! :) Je vidět, že Vážená paní autorka pozitivně oslovila sv= čtenáře! Co by za takový výsledek ostatní blogeři dali!

Gratuluji!

:-)R^

7 8
možnosti
Foto

David Vlk | sobota 28.3.2020 17:06 | karma článku: 48.13 | přečteno: 23289x

Zdroj: https://vlkdavid.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748453

4 2
možnosti
SN

:-)......paní autorko.....už sem ta sqadra vtrhla......a lítají třísky! Perfektně jste to napsala. R^R^R^

7 8
možnosti
Foto

Procházeje blogy jsem narazil na tuto perlu zdejšího blogerského národa. Spravedlivé rozhořčení zde zaznělo. A ta vytříbená čeština. Této autorky je pro tyto stránky až škoda. Možná by to chtělo napsat nějakou knížku. No poslyšte ty diamanty mluvy autorky:

... tihle kašpaři z Prahy 6...

...Hanba Českému státu....

Jestli by to tedy nechtělo ten stát vyměnit. Nebo voliče? Já nevím, jak si to autorka představuje.

Ale jistě se můžeme těšit, že nás oblaží dalšími svými výplody a obohatí tak naše ochuzené duše. Jistě pro nás bude její další tvorba velkou vzpruhou.

11 8
možnosti
Foto

Stando "-" už zase ve starých kolejích? :-)

3 3
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.