Jiřina Holotová

Krnáčová a Feri, štafle, kbelík, vápno a nástup!

29. 04. 2017 22:25:03
Nehorázný vandalský útok na pravoslavný kostel na Olšanských hřbitovech je nejen výtržnictvím a poškozováním cizího majetku, ale jasným podněcováním nenávisti, projevem extrémismu a útokem na křesťanskou víru.

Pamatujete si ještě, jak se političtí a hatefree aktivisté mohli přetrhnout, když byla posprejována neonacistickými graffiti a nápisy "Smrt HateFree" kavárna Café V Lese a několik dalších provozoven v centru Prahy? Je to skoro na den rok, kdy následně proběhlo veřejné umývání posprejovaných výloh a z akce se udělal sluníčkový happening a šílená aféra. Zdi ředidlem drbali, nutno podotknout jen před objektivy fotoaparátů, pražská primátorka Krnáčová, senátorka Cabrnochová i teplický radní Feri. Ten celou akci i doprovázel hrou na piáno. Zviditelňování se na akci proti nenávisti a extrémismu využila nejen tato trojice jinak nesourodých politiků, ale padala velice silná prohlášení napříč politickým spektrem.

Feri: "Díky neonacistům se zde sešli politici ze stran, které jinak moc nespolupracují. Je vidět, že při podobných útocích jde politické přesvědčení stranou."

Krnáčová: "Je nepřípustné, aby extremisté takto útočili na jakéhokoliv občana nebo skupinu lidí v Česku." "Prostě to umyjeme."

Sobotka: "Nikdo by neměl být zastrašován jen proto, že má na něco odlišný názor. Takže jakékoliv násilí, včetně toho, že se lidé zastrašují tím, že se pomalovávají budovy apod., tak to je něco, co je naprosto nepřijatelné. Je potřeba to jednoznačně odmítnout."

Následně byla dne 26. 4. 2016 svolána i demonstrace s názvem "Praha se nebojí". S proslovem na demonstraci vystoupila ředitelka pardubického rodičovského centra Kašpárek (jedna z obětí útoků) Olga Pavlů, Adam Podolka z HateFree Culture nebo zástupkyně iniciativy Hlavák, jež poskytuje dobrovolnou pomoc uprchlíkům. Cílem akce bylo podpořit napadené podniky a ohradit se proti sílícím projevům nenávisti v české společnosti.

Během dvou dnů, protože k posprejování tehdy došlo z 24. na 25. dubna, vzniklo tedy několik spontánních akcí jasně vyjadřujících odpor k takovým projevům nenávisti a byli náležitě i politicky odsouzeny.

A dnes? Je 29. 4. 2017 a stalo se v pravoslavném kostele na Olšanských hřbitovech v Praze před dvěma dny, reakce politiků dosud nijaké žádné.

Jaký je rozdíl mezi zastrašováním nápisy Smrt Hatefree a Alláhu Akbar, smrt je blízko? Já myslím, že velký. V jednom případě je vyhrožováno malé skupině obyvatel, ve druhém celým národům a evropské křesťanské civilizaci. V jednom případě nějaký nový Hitler, ani neonacismus v pravém slova smyslu momentálně nikde neřádí, ve druhém je islamismus a terorismus ve jménu Alláha přítomen v Evropě na každém kroku, přesto našim politikům nestojí za to se něčím takovým zabývat a vůbec se k tomu vyjadřovat.

Tehdy se paní Krnáčová nechala i slyšet, že jako pražská primátorka udělá maximum proto, aby Praha i nadále byla místem bezpečným pro všechny. Pro pravoslavné křesťany, naše spoluobčany a Slovany, to asi ale neplatí!

Pro samý hon na pravicové extrémisty a neonacisty, si zřejmě nikdo z politiků neměl čas všimnout incidentu na Olšanech. Nikdo z nich neměl čas přijít dnes mezi farníky, kteří se sešli na Olšanech a alespoň jim říci, že viník bude dopaden a řádně potrestán.

Ano, ono dělat velká gesta se moc nevyplácí. Ani tehdy, ani dnes se evidentně nejedná o nějaký vážně míněný útok a ohrožení životů občanů, jen se z toho tehdy muselo udělat velké divadlo. Pětice mladíků už je obviněna a obviněn bude jistě i pachatel nebo pachatelé z Olšanského hřbitova. Všechny indície směřují k člověku, který přestoupil na muslimskou víru. Má to být jistý podivín, který rozhodně nebude členem ISIS, stejně, jako ta hloupá pokladní z Kauflandu není členkou Ku-Klux-Klanu, nebo kluci, co červeným sprejem udělali fleky na pár provozovnách HateFreeZone, jistě neorganizovali opravdové krvavé orgie.

Je potřeba ale jasně definovat z čeho tohle napětí ve společnosti pramení a neprotežovat pouze jednu názorovou část lidí a druhou ostarkizovat.

Společným jmenovatelem největších názorových rozporů v naší společnosti je jednoznačně migrace, islám a islamizace Evropy!

Naivní politici jako Krnáčová, Feri a spol., kteří dosud nepochopili situaci, pošahaní sluníčkáři a všichni zanícení HateFree přívrženci, by si měli uvědomit, že to budou právě oni a veškeré menšinové skupiny obyvatelstva, kdo bude v islámské společnosti, pokud u nás převáží a zakoření, nejvíce diskriminován. Žádné vyviňování a obhajoba islámu ničemu neprospívá a nemá smysl! Islám a současná geopolitická situace ve světě dělá z lidí fanatiky. Jsme v oficiální náboženské válce mezi vírou křesťanskou a muslimskou! A to je potřeba jasně definovat a nechodit stále okolo horké kaše!

Autor: Jiřina Holotová | karma: 45.78 | přečteno: 4867 ×
Poslední články autora