Svoboda se nedá koupit, pane Juncker!

7. 06. 2017 23:03:13
Tak ho tady máme! Jean-Claude Juncker nás poctí svojí návštěvou a podle něj, chudým Čechům, přiveze příslibem 590 miliard korun, které nám hodlá poskytnout do roku 2020. To je ale hodný strýček, copak za to asi bude chtít?

Předseda vlády Sobotka se tetelí blahem a s ním skoro celá socdem a Strakovka. Tetelí se všichni eurohujeři napojení na evropské finanční cecky, také naše alma mater, Univerzita Karlova, kde chtějí ctěnému předsedovi Evropské komise udělit doktorát honoris causa bez ohledu na to, že tento titul je určen osobnostem, které se zasloužily o rozvoj vědy, kultury, či jinak o prospěch lidstva. Patrně už čestný doktorát Junckerovi předávají dopředu za zásluhy o pro prospěch určitého lidstva, a to sebe samotného. Studenti budou jistě vzorně tleskat a naši novináři si vybijí blesky.

O 590 miliard, které jsou prý určené na rozvoj chudého Moravskoslezského kraje (ó, jaký ten člověk má přehled a soucit), bude nejspíš velká pranice. No, o celých 590 miliard jistě ne, protože pokud premiér Sobotka a další levicoví experti, budou trvat na zavedení eura a naslibují teď Junckerovi hory doly, včetně "dobrovolného" nikoli kvótovaného přísunu migrantů (to dá rozum, je před volbami), loajalitu, oddanost a poslušnost Evropské unii, budou muset po čase minimálně 350 miliard vysolit nazpátek. Když totiž euro přijmeme musíme tuto částku odvést obratem podle smlouvy o ESM (evropském stabilizačním mechanismu), bez řečí cálovat jak se komu zamane a podílet se na záchraně evropské dluhové krize, jinak se vystavujeme žaloby bez zastání. Mezivládní, nikým nevolená a imunní organizace ESM bude totiž držet rozpočty v hrsti a tím přestanou národní státy o svých penězích rozhodovat, tím skončí svrchovanost a začne opravdové nevolnictví. Chceme podstoupit takovou cenu?

Ten lucemburský vejlupek to dobře ví a má to dokonale zmáknuté. Na vějičku 590 miliard mu může sednout jen blázen nebo kolaborant, kterému je jedno, jak to s námi dál dopadne. A že jich tady ve vládě, v partajích, na úřadech, na akademických půdách, v neziskovkách a v nadnárodních finančních i jiných institucích, máme. Viďte, Sobotko! Tak se hlavně zítra a pozítří, tedy 8. a 9. června 2017 nepřetrhněte a hlavně se před panem komisařem Junckerem a jeho ušmudlanými falešnými penězi, které vzápětí půjdou zpátky (podle vašich plánů, když Vám to tedy ještě u voleb náhodou vyjde), nepodělejte!

Naštěstí je u nás už dost rozumných lidí, co ví, že peníze nejsou všechno a vždycky je něco za něco! My Vaše miliardy nechceme a snad nás s tímto názorem bude přibývat! Nám je bližší demokracie a svrchovanost. Spousta věcí se nedá koupit, to si dobře pamatujte, včetně svobody!

Doplnění po publikaci: Rektor Karlovy univerzity Junckerovi nakonec předal pouze zlatou pamětní medaili za zásluhy o evropskou integraci a porozumění mezi národy Evropy a od čestného doktorátu zřejmě pod vlivem veřejného tlaku ustoupil. Vznikla petice, nesouhlasné články a reakce na internetu i dopisy přímo univerzitě. Lidi, má to smysl!

https://www.petice24.com/rektorovi_uk_jean-claude_juncker_si_nezasloui_estny_doktorat

Zajímavé krátké video o ESM https://www.youtube.com/watch?v=EItMh48LUE4

Související odkaz http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/473995/pro-chude-cechy-posleme-miliardy-sef-eu-juncker-zuri-kvuli-nizkym-platum.html

Autor: Jiřina Holotová | středa 7.6.2017 23:03 | karma článku: 41.94 | přečteno: 1993x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 199 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 140 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4239

Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu. 

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...