Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Extrémista z Antify chce zrušit parlamentní stranu SPD

Výplody některých chorých mozků, které se stále nemohou smířit s úspěchem SPD v parlamentních volbách, přinášejí mnohdy kuriózní situace.O to kurióznější jsou, když je vyplodí ti, jenž sami sympatizují s extrémistickou organizací.

Na sociálních sítích se objevil odkaz na petici, která požaduje zrušení SPD a trestní stíhání Tomia Okamury, pod peticí je jako autor uveden Michal Pavlíček.

Toto jméno vzbudilo u diskutujících velkou pozornost. Naštěstí se nejedná o kytarového mága, pana Michala Pavlíčka, ale o jeho jmenovce z Teplic. Ten se na svém facebookovém profilu netají obdivem k anarchistickému ultralevicovému hnutí Antifa, které se ve světě i u nás prezentuje konfrontačními násilnými protestními akcemi a tzv. "domácím terorismem". 

Chápu, že každý člověk uznává nějaký životní styl a zastává nějaký politický postoj. I pan Pavlíček má na něj právo, stejně, jako pan Okamura, členi SPD a jejich sympatizanti. Všechny extrémní krajnosti jsou však velmi společensky nebezpečné a zbytečně polarizují a jitří společnost.

z veřejného zdroje fb
z veřejného zdroje fb

SPD nepáchá žádné záškodnické akce, nepořádá rasistické nájezdy, nevyvolává násilí na jiných skupinách osob a nehlásí se k otevřenému neonacismu a fašismu. Je to nálepka, která vznikla kritikou nepřizpůsobivé části romského etnika a kritikou islámu, jako nástroje zvrácené politické ideologie a terorismu.

Stejně tak i autor petice, doufám, není sám domácím teroristou, záškodnickým sabotérem a nebezpečným ultralevicovým fanatikem a myslí to se svým "bojem proti fašismu", za práva lidí i zvířat, jak prezentuje na svém fb profilu, vážně.

Jen si jaksi neuvědomil, že nežije na počátku třicátých let minulého století v Německu, kdy zakládání antifašistické organizace Antifa Komunistickou stranou Německa, mělo svůj oprávněný význam a plnilo jakýsi účel a štít proti místnímu nástupu nacistického režimu. Není, doufám, ani stoupencem tvrdého jádra Antify, které použivá ve svém "boji proti kapitalismu" dlažební kostky, zbraně, zápalné lahve, Molotovovy koktejly, bomby a provozuje jiné formy ničení majetku, útoky na veřejné, policejní a vládní instiuce a ohrožuje životy lidí.

Úplný mírumilovný beránek to také ale není. Je obdivovatelem facebookové stránky GNWP.CZ, což znamená Good Night White Pride, v překladu Dobrou noc Bílá ligo. Stránky aktivistů Antify, angažujících se převážně na akcích "Klinika" propagují kampaň GNWP.

Logo anarchistické skupiny

Variabilní logo kampaně je tvořeno vyobrazením člověka, který ubíjí druhého člověka (ležícího nácka) jízdním kolem, kytarou, stojanem na mikrofon apod. a nabádá k netoleranci neonacismu, což by samo o sobě nebylo nic divného, kdyby sami militantní chování a postoje nepropagovali a nepodporovali.

Také samozřejmě hojně navštěvuje stránky Antifa.cz. Jaká komunikace se používá tady a jakou úroveň komunikace používá sám autor petice, posuďte v printscreenu. Evidentně vytrvale "bojuje proti nenávisti" šířením nenávisti, provokacemi a hrozbou vystřílením, tedy násilím, které je pro příslušníky Antify typické. 

autor petice bojuje proti nenávisti

Jakýkoliv extrémismus, na pravé i na levé straně společenského spektra, je jednoznačně velice nebezpečný. Naštěstí ještě stále žijeme v poklidné zemi, kde se nekonají velké násilné protesty a demonstrace, jako například v Charlottesville v USA, kde se na ulicích, díky složení obyvatelstva a jeho požadavkům, bojuje s opravdovým otevřeným rasismem a naštěstí také ještě stále zůstáváme ve Střední Evropě a zaplať pánbůh ne v té Západní, a nebojujeme s opravdovými náboženskými fanatiky, radikálními salafisty a psychicky vyšinutými teroristy.

Petice na zrušení parlamentní strany SPD, trestní stíhání Tomia Okamury a podobné požadavky, jsou z různých úhlů pohledu naprostým plácáním do vody, výplodem chorých mozků a absurdním počinem takových jedinců, jako je autor petice. Kdyby to nebyla realita, působí to docela úsměvně. Platí to nejen u jednodušších lidí, kteří jsou plni netolerance k názorům druhých, ale bohužel i u některých českých politiků, kteří přilévají svými nekompetentními výroky, hlavně v předvolebním a současném povolebním období, olej do ohně a vedou silácké řeči. Měli by začít konstruktivně spolupracovat a přestat se navzájem špinit a podrážet!  

Oba dva tábory, jak čeští pravicoví extrémisté (myšleno skuteční náckové, je jich naštěstí málo), tak levicoví extrémisté (také pár pitomečků), jsou si sobě dokonale rovni a podobni. Dohadují se takřka o ničem, a dokonce chtějí to samé. Prevenci proti terorismu, fašismu a boj proti ISIS, zrůdným ideologiím, establishmentu, korporacím, korupci, sociálním nespravedlnostem. Rozdíl je jen v tom, že každý z nich vidí řešení odlišně. Ti na pravici to říkají nahlas a bez obalu, a ti na levici ten binec nevědomě podporují. Oba dva tábory pak vedou nesmyslné boje, a přitom jsou jedni za osmnáct a druzí bez dvou za dvacet!

Takže vážená extremistická pakáži, nechte lidi žít, zvolené strany pracovat, nejitřete vášně a dělejte něco užitečného! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jiřina Holotová | středa 1.11.2017 13:32 | karma článku: 42,67 | přečteno: 4268x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.