Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Velký bratr Hrebenar tě sleduje!

Když jsem přesně před čtyřmi lety začala psát svůj blog na idnes.cz, do profilu jsem si napsala úvodník, který mě měl přiblížit čtenářům. Je tam i tato věta: 

"Záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu."

Jak symbolické a platné i dnes, kdy píšu svůj stý článek. Podívám-li se zpátky na moje první články, zas tak mnoho se nezměnilo. Politická a společenská situace se zdá dokonce složitější, než byla tenkrát. Přesto si myslím, že ti z nás, kdo měli a mají konzistentní názory a upozorňovali na nebezpečné jevy ve společnosti, hodně pomohli tomu, že jsme stále ještě relativně poklidnou, bezpečnou a stabilní zemí ve Střední Evropě, oproti jiným evropským zemím, které se za poslední dobu změnily k nepoznání. Je to tím, že Čech a Moravan má smysl pro spravedlnost, předvídavost, neblahé historické zkušenosti se zahraničními velmocemi, praktickou zkušenost s totalitním režimem, je proto ostražitý a brzo vytuší, jaká skrytá nebezpečí mu hrozí. Zatím také ještě mezi lidmi převládá, i když to mnohdy tak nevypadá, ten zdravý selský a racionální rozum, o kterém hovořím ve svém úvodníku.

Když psal George Orwell v roce 1949 svůj román 1984, neměl ani zdání, jaký technický rozvoj ke konci století a na začátku dalšího, nastane. Přesto jakoby tušil, že skrze určité obrazovky, bude možné člověka sledovat na každém kroku a bude to velký problém. Problém svobody, která se stane otroctvím. Problém míru, který se stane válkou. Problém nevědomosti, která se stane sílou. Věděl, že v takové společnosti bude udávat bratr bratra, děti rodiče, rodiče děti, soused souseda, každý každého. Velký bratr natolik vymyl lidem mozky, že byli ochotni víc, než kdykoli předtím, nenávidět se navzájem, donášet na sebe, podílet se na fízlování, odposleších a podlézat tak ideopolicii, která ty, jež si ještě udržovali zdravý rozum, cíleně odstraňovala z běžného života, protože se podle velkého bratra dopouštěli ideozločinů.

Dnes tedy chci tímto svým stým článkem říct všem novodobým inkvizitorům, udavačům, všem podlým tvůrcům nějakých pofidérních seznamů, ve kterých vypisují jména, jak se jim zamane, ať už jsou z nějakých dotovaných organizací, nebo jsou to soukromé osoby, že moje postoje jsou pevné, že dobře vím, co si mohu a nemohu dovolit, a že si to ohlídám sama! Případně si to ohlídá redakce, kde publikuji, nebo sociální síť, kterou užívám a nestalo se, abych za své názory byla kdy blokována, protože to, co píši a sděluji, mám několikrát ověřené a vyjadřuji se v mezích zákonných podmínek. Odsuzuji také všechny lidi, co se dokážou chovat jako hyeny, pod fotky dětí z teplické školy psát rasistické poznámky, bít člověka v tramvaji za barvu jeho kůže, lhát o rakovině prezidenta, hnát někoho pro jiný etnický původ do plynu apod.! Odsuzuji prostě takové krajní chování a vyjadřování u všech, na levém i pravém spektru, u většinové i minoritní společnosti, u kohokoliv, a to bez rozdílu!

Chci říci jistému Hrebenarovi, člověku, který je sám, vzhledem k vlastním prezentovaným názorům, považován za antisemitu a podporovatele pedofilie, což lze snadno z dostupných zdrojů vyhledat, že mi nesahá ani po kolena, a nejsem zvědava na jeho bonzácké nálepkování extrémismem. To může tak používat na nějaké ubožáky jemu podobné.

Ten, kdo říká, že se Hrebenar, tedy Hřebenář má přehlížet, aby se mu nedělala propagace, tomu odpovídám, že míra únosnosti přetekla a nechvalně známý klávesnicový guru má kliku, že svůj "jedinečný projekt Nahlaš extrémistu" zrušil a seznam, podle jeho mínění "závadových osob", zbaběle odstranil ze svých stránek. Ještě však nemá vyhráno, dopustil se svým jednáním totiž hned několika protizákonných kroků a je otázkou, zda se někdo bude ohlížet na to, že si ve finále, kdy už seznam putoval internetem, mistr celou "akci" rozmyslel. 

Také chci tímto svým stým článkem říci všem, že budu nadále psát blog ve stylu a smyslu, jak ho už píšu čtyři roky! Budu dál komentovat a glosovat to, co mi na společnosti a v politice vadí. Budu informovat o tom, co se aktuálně děje, co si myslím, že je dobré nebo špatné. Zkrátka, budu to dělat jako doposud a jasně vyjadřovat svoje názory, ať se to někomu líbí, nebo ne! 

Budu hájit české národní zájmy a kritizovat ty, kteří se proti nim proviní, kteří půjdou proti našemu národu nebo jakýmkoli národům jiným, kteří budou přepisovat historii, vnucovat nám globalizační plány, multikulti agendu, indoktrinovat děti a mládež vadnými tezemi, podsouvat nám zvrácené ideologie, fanatická náboženství a pokřivené hodnoty, budou se chovat nemorálně a neslušně, a nebudou ctít naši původní kulturu, tradice, rodinu, občany, náš prostor vybojovaný našimi předky a naše zákony.

A úvodník si zatím, s dovolením, nechám stejný. Není mi ještě jedno, kam se svět ubírá a ten orwellovský, nám stále hrozí! Blbů, a to i mezi politiky, je pořád dost!

 

odkaz: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nahlas-extremistu-Aktivista-Hrebenar-spustil-praskacku-Podivejte-koho-ulovil-511332

videokomentář: https://youtu.be/gh7KjuEKPFU

 

 

 

 

Autor: Jiřina Holotová | pátek 10.11.2017 7:20 | karma článku: 34,61 | přečteno: 1776x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.