Ohýbat hřbet se nevyplácí, pane ministře!

Ministr zahraničí Stropnický má problémy s páteří. Minulý týden byl krátkodobě hospitalizován v nemocnici ve Střešovicích. Přesto stačil sledovat mezinárodní dění a zaujmout zásadní postoje a rozhodnutí k aktuální situaci v Sýrii.

S páteří má ministr dlouhodobý problém a není se čemu divit. Časté ohýbání hřbetu nepřispívá k dobrému zdraví. Poslední postoje pana Stropnického v předklonu mu musely dát opravdu hodně zabrat. 

Pan ministr musí v poslední době řešit důležité diplomatické a mezinárodní záležitosti. A řeší je rychle a rázně. Nejdříve kauza Skripal a teď "chemický útok" v Sýrii. Vše bez faktických důkazů o vině obviněných a hned je mu jasné, že všechno, včetně zásahu "našich spojenců", jak rád zdůrazňuje, je legitimní (to je také jeho oblíbené slovo). Pan ministr zkrátka okamžitě ví, kam sklonit hřbet.

Což takhle nedělat rychlé předklony a postupovat s rozvahou? Zdržet se zbrklých pohybů, častého ohýbání, nevychylovat se na jednu nebo druhou stranu? Chodit rovný, vzpřímený, dbát na pevné postoje a pomalejší pohyby?

Zakřivování páteře je pro naše politiky typické. Dlouhé sezení ve sněmovně, na ministerstvech a na schůzích také nepřispívá k jejich dobrému zdraví. Přidají-li se k takovým problémům i potíže s nedokrvováním mozku, kterými pan ministr podle ověřených zdrojů také trpí, je zaděláno na velký průšvih.   

Pozor na náhlá rozhodnutí, ohýbat hřbet se nevyplácí, pane ministře!

 

http://domaci.eurozpravy.cz/politika/220781-stropnicky-skoncil-v-nemocnici/

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/536569/stropnicky-skoncil-s-pateri-v-nemocnici-z-problemu-jeste-neni-venku.html

Autor: Jiřina Holotová | pondělí 16.4.2018 10:41 | karma článku: 40,46 | přečteno: 2158x