Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Paní Jiřino, jenže Vy tady hovoříte o tom, jak je třeba zastavit válečné běsnění, ale i Vy sama se poměrně jednoznačně přikláníte na stranu Palestinců - respektive na stranu palestinských Arabů, protože slovo Palestinec vzniklo až ve druhé polovině 20. století čistě z politických potřeb - bylo potřeba odlišit místní Araby od všech ostatních Arabů. Protože kdyby Arabové uplatňovali svůj nárok na území Palestiny z pozice Arabů, těžko by mohli argumentovat tím, že namají svůj národní stát. Navíc slovo "Palestina" zavedl římský císař Hadrián jako pejorativní (hanlivé) pojmenování tohoto území po dávných úhlavních nepřátelích Izraele (Pelištejcích), aby tím Židy co nejvíce ponížil. Tento císař hodlal všechny Židy vyvraždit a Chrámovou horu nechal zorat pluhem. V této souvislosti je pozoruhodné, že si místní Arabové dali jméno zrovna Palestinci.

Chcete zabránit válečnému běsnění, ale evidentně se přikláníte na stranu muslimských palestinských Arabů - ačkoli jsou to právě oni, jejichž heslem je "smrt všem Židům". Například velkého muftího Amína al-Husajního zde oslavují jako národního hrdinu, ačkoli tento muž byl odsouzen Norimberským válečným tribunálem k trestu smrti za aktivní podíl na genocidě evropských Židů a jižních Slovanů. Uprchl do Egypta a tam v klidu dožil. Jeho synovec, Jásir Arafat, po něm zdědil vůdcovství "ve svatém boji Palestinců".

Musíte si uvědomit, že už Prorok Muhammad nechal roku 627 shromáždit všechny muže židovského medínského kmene Bení Quarajzá (Banu Kurajza), nechal vykopat podél centrálního medínského náměstí obrovský příkop a celý den a noc usekával židovským zajatcům hlavy. Tímto způsobem popravil asi sedm set osob. Veškerý majetek této tisícileté židovské obce zabavil a pozůstalé ženy a děti prodal jako otroky. Podobným způsobem naložil s dalšími židovskými obcemi v oblasti. Právě tady jsou kořeny nenávisti muslimů vůči Židům. Korán a Hadíty (Sunna neboli výroky Proroka) hovoří naprosto jasně. Dokud tu bude islám, budou jím Židé ohrožováni.

7 1
možnosti
JR

J73a20n 37R93á82ž

25. 7. 2014 19:34

No trochu jste, tak říkajíc, strelia kozla svým jednostranným odsouzením státu, který se brání.

. Izrael je členský stát OSN. Palestinský stát o přijetí žádá. A přesto jeden z nich zahájil proti druhému agresi tím, ze střílí rakety na jeho území. Podle všech závazných pravidel,kterými se řídí mezinárodní vztahy,včetně Charty OSN, má Izrael právo na účinnou obranu.

Palestinský stát ve své nevyhlášené válce, čili agresi, porušuje soustavně Ženevskou konvenci o ochraně civilních osob při válečném konfliktu, neboť dlouhodobě zaměřuje své střely na civilní obyvatelstvo, nikoliv na vojenské cíle a vládnoucí strana státu Palestina  Hammás veřejně vyhlašuje, ze cílem jejich útoků je zranit a zabít co nejvíce civilistů. Dále porušuje konvenci tím, že používá vlastni civilní obyvatelstvo jako obranný prostředek k ochraně vojenských objektů, neboť předpokládá, že protivník z humánních důvodů na civily útočit nebude a když bude, tak  světové veřejné mínění pod záplavou selektivně upravených dokumentů se přikloní na jejich stranu.

P.S. Když se jedno vaše dítě strachem počůrá vždy když nedaleko vašeho domu vybuchne palestinská raketa a druhé bude vystresovaně koktat z toho jak několikrát denně, měsíc co měsíc musí utíkat do krytu a budete se bát posílat děti do školy, protože jsou cílem raket Hammásu, budete o agresorovi psát jinak, popřípadě dáte manželovi do ruky pušku ať ty zkur..syny jde postřílet.

4 1
možnosti
JH

Viděl jste původní mapu Palestiny? Víte proč jsou Palestinci zoufalí a dělají zoufalé činy? Jednostranné to není, to ne, ale dějinné souvislosti a nenávist tu jsou zakořeněny hluboko, přehluboko - proto píšu o jednáních

1 3
možnosti
TH

Musíte mít hodně velkou hůl,aby jste nastolila Světový MÍR.Jste pro vyslání Evropských vojsk na území Ukrajiny a Ruska?.Jste pro vyslání Evropských vojsk do Gazy?.Dohlížet na příměří.A jak chcete zastavit válku v Sýrii,domluvou?.

0 0
možnosti
JH

Ne, naopak, je potřeba se distancovat od imperialistických zájmů a pokud k tomu vlády EU nezaujmou nějaký jasný postoj, tak může být pozdě!

2 2
možnosti
VK

Já se modlím, aby Israelské válečné akce neskončily. A víte proč? Protože mírových jednání bylo už dost. A všechny skončily vinou Hamasu a Islamského Jihadu krachem. Pro mírová jednání už není čas. Jak správně píšete, je třeba jednat a konat. A to právě dělá Israel. A to že tyto akce přinášejí mrtvé děti, to je vina jen a jen Hamasu a samotných Palestinců, protože to byli oni, kdo tuto teroristickou organizaci volili. A velká část viny padá na světové politiky. Namísto toho, aby posílali do oblasti miliardy, měli se zasadit o to, aby dětl mohlý chodit do škol a aby v regionu byly nemocnice.

6 1
možnosti
ZW

To jsou takové všeobecné kecy, bez nějakého obsahu. Lidstvo válčí odjakživa. V Evropě propukají významnější válečné konflikty v cca 30-letých intervalech, s poměrně málo výjimkami se to dá vysledovat více než dva tisíce let do historie. Tak to zkrátka je a je poměrně naivní se domnívat, že po stovkách generací našich předků budeme zrovna my ta první, která tohle pokoří a bude žít ve věčném míru. Takovým změnám v lidské povaze nevěřím a už vůbec nevěřím, že to proběhne zrovna nyní, i kdybychom tisíckrát chtěli. Historie se od počátku neustále opakuje, mění se data, jména, záminky a jiné detaily, ale princip je stále stejný, protože vychází z lidské povahy, nebo možná ze samotné přirozenosti lidského druhu.

1 0
možnosti
Foto

a co doporučuje dělat proti tomu, aby vám denně před domem nevybuchovaly rakety vypalované pánubohu do oken. A ty rakety také zabíjejí děti.

Poraďte

2 0
možnosti
JH

vyvolat mírová jednání, jednat, konat....na všech stranách a vykašlat se na mocenské a materialistické zájmy!!!

1 1
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.