Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

ano, díky, společnost vře, je to dobře, Potencionální vrazi a psychotici pobíhají mezi námi a nemají patrně DOHLED a nikdo o nich PŘEHLED!

0 0
možnosti

Za to možná může změna našeho přístupu k medicíně. Naši lékaři vždy museli používat selský rozum. Nic jiného jim nezbýbalo, když museli poznat zápal plic bez rentgenu, infarkt bez EKG, zlomeninu bez rentgenu a psychiatrické péče byla jen v rukou psychiatrů. Uměli to.

Dnes je tomu jinak. Selský rozum musíte vypnout a rozhodují za vás přístroje a justice, jinak se pohybujete na hraně zákona.

A stejnětak jako negativní EKG neznamená, že infarkt nemáte, negativní rentgen neznamená, že zápal plic nemáte, můžete si nechat udělat EKG, které je negativní, a stejně můžete umřít na srdeční infarkt po vyjití z ordinace. Stejnětak můžete vyjít z ordinace psychiatra zdravá a zdravá být nemusíte.

Taková je příroda kolem nás, se kterou musí počítat i medicína. Bohužel technicky vychovaný člověk s tím počítat neumí a má tendenci odsuzovat lékaře, kterému se tato vyjímečnost stane.

:-)

3 1
možnosti
JH

nikdo neodsuzuje lékaře, ale tento stát a zákonodárce

0 0
možnosti
LZ

Milá paní a to ještě netušíte, kolik takových duševně nemocných lidí se pohybuje mezi bezdomovci a nikdy nikdo je díky skvělé "demokracii", která umožnila tuto "výsadu", neodchytí a jsou časovaná bomba. Děkujme i za toto privilegium roku 1989

3 4
možnosti
Foto

Vážená paní Zelinková, jste opravdu přesvědčena o tom, že do roku 1989 se u nás nepohybovaly osoby duševně nemocné, a že tyto osoby nepáchaly vraždy ? To víte, že jo. Jenže se o tom nesmělo psát a ani mluvit, protože život v komunismu byl zářivý a plný optismus a nebylo si jej třeba kalit špatnými zprávami. V tehdejší době bylo důležité pracovat lépe a radostněji.

1 0
možnosti
PN

P72e56t90r 31N37ě25m73e13c

27. 5. 2015 7:34

5. přes 9. :(

0 3
možnosti
JS

Hlavně chybí peníze. Česká psychiatrie dostává 3,5 procenta peněz zdravotnictví, po reformě má mít pět procent, průměr EU je osm procent.

3 0
možnosti

To je další vážný problém! Nejsou a nebudou peníze. Přesto ministr Němeček vytáhne ze zdravotnictví na poplatcích na trvalo pět až šest miliard korun ročně a ničím to efektivně nenahradí!

0 0
možnosti
RH

Mate pravdu, ale pletete si psychopaty s psychotiky.

2 1
možnosti
JH

Je to možné, psychotik  se vyznačuje těžší poruchou, smysl mého článku to však nenarušuje, děkuji

1 1
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.