Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý deň, som Slovenka, žijúca a pracujúca v ČR už 11. rok a za seba môžem vyhlásiť, že žiadne problémy nemám a nijako sa necítim utlačovaná, jedine snáď v tom, že v ČR platím dane, ale keďže nemám občianstvo, nemôžem rozhodovať o tom, kto bude tejto krajine vládnuť.

Bohužiaľ, máme okolo seba kopu ľudí, ktorí sa živia tým, že "podporujú" menšiny a skrátka potrebujú vyvíjať činnosť a zviditeľňovať sa..

Preto robia rôzne "prieskumy", hodnotia to, v čom nežijú a spracovávajú o tom rôzne štúdie.

Na Slovensku sme napríklad mali veľkých národniarov, ktorí sa zo severu Slovenska (Čadca, Žilina) vehementne vyjadrovali k tomu, ako zle sa žije ľuďom v zmiešaných dedinách na južnom Slovensku, kde si vraj chudák Slovák nekúpi vo svojej rodnej reči ani rohlík.

Sama mám polovicu rodiny Maďarov, žijú v zmiešaných rodinách a manželstvách, vedia maďarsky aj slovensky a žiadne rozdiely neriešia...

Takže normálni ľudia by sa mali nad takýmito výkrikmi do tmy o diskriminácii, ultačovaní a podobne iba zasmiať a nehodnotiť človeka podľa toho, akou rečou hovorí, kde sa narodil, ale podľa toho, ako sa chová...

2 0
možnosti
JH

Dobrý den Viki, děkuji Vám mnohokráte za Váš názor a omlouvám se za pozdější odpověď. Už jsem si myslela, že článek tzv. "vyšuměl". Ano, máte pravdu, jde jen o zviditelňování se. Naštěstí se jednalo jen o takové "plácnutí do vody", ale podle mne je to nebezpečná hra. Zatím dobré, děkuji :-)

0 0
možnosti
MK

M92i66l57a45n 91K52e80s14l

22. 3. 2017 20:57

I ty Brute - pardon Slováku.

0 0
možnosti
MK

R^R^Jo, jo, na tom našem min. kultury teda mají starosti, ale aby mně odpověděli na rok starý dopis, to ne. Asi nemají co, když jde o muslimy v ČR.

Herman se bude bratříčkovat s kde kým, od sudeťáků počínaje, přes dalajlámu s přijetím na ministerstvu a muslimy konče; jen je vždy hluchý, když se má zajímat o majoritu, o českého občana!

6 0
možnosti
JH

To máte pravdu o české občany jde tomuto pánovi až v poslední řadě!

3 0
možnosti
AM

Karma... Ale víme jak to je. :-) Vybere se pár multikulti z různých národností, kteří se pod tahle "moudra" podepíšou..., ale jsem přesvědčen, že drtivá většina běžných tuzemských příslušníků nár. menšin - Bulharů, Ukrajinců, Rusů, Arménů či Vietnamců by se těmto stěžovatelů na údajnou českou "xenofobii" od plic vysmála. :-) Tyhle "výkřiky" jen uměle podněcují nenávist našinců vytvářením dojmu, že "menšiny brečí"..., aby pak sami mohli "křičet", že už nejsme "fobové" jen na radikální muslimy, ale i na Bulhary, Rusy, Armény, Poláky, Brazilce a já nevím koho. Takhle to je. Takoví Bulhaři mají dostatečné zkušenosti z dob, kdy byli v područí Osmanské říše, stejně tak Arméni. Takže kromě pár multikulturních intelektuálů, kteří se najdou jak mezi Čechy, tak mezi všemi možnými národy a etnickými skupinami, si myslím, i ze zkušeností s příslušníky těchto menšin, že nás za žádné xenofoby nepovažují. :-) Celé je to uměle nafouknuté těmi, kteří chtějí pošlapat a zlomit naše vlastenecké cítění!

6 0
možnosti
JH

To jste vystihl dobře, vlastenecké cítění prý brání rozmanitosti :-) a my jsme strašlivě zlí a utiskujeme tu všechny ;-D:-P

1 0
možnosti
OF

Bodský, že se nestydíš.

Moje rodina žije na stejném místě více jak 600 let.

Nejdříve na vedli Piastové, pak Lucemurkové, pak Matyáš Korvín,pak čeští králové,pak Habsburkové, nejlepší to bylo za Franz Josefa,pak Masaryk, Beneš,

pak II Rzeczpospolita, pak Hitler, pak zase Beneš, Pak Kléma ...až po dnešek.

Kde bys mě to chtěl poslat ?

Ještě jednou to prosím tě napiš. Ať si to mohu přečíst. Hádej, jaké jsem národnosti. Pomůcka: 1.celá rodina sloužila ve Wehrmachtu 2..Nem vygyok Magyar.

Xenofobe;-D

0 0
možnosti
PB

.... když sa tady teda necejtijou tak proč tady vůůůbec sou a co tady pohledávají?,- šak když mě nikdo nemá rád tak sa seberu a fofrem praskám dopryč, žejo?!

4 0
možnosti
TP

T59o48m27á48š 81P17í24c17l

22. 3. 2017 13:04

Sákryš, člověk tři dny nepotká žádného Vietnamce, Slováka a Ukrajince a hned se dějí takové změny v chování Čechů... Co se to stalo? Lidé už nenakupují ve večerkách? Nechodí s Ukrajinci na pivo? Přestali chodit v práci se Slováky na obědy?

6 0
možnosti
JH

jó, nevděk světem vládne a tahle doba je ke kopnutí si do chlebodárce jako dělaná

3 0
možnosti
IB

I92v63o 54B96o42u69š27e

22. 3. 2017 12:50

Copak Orban nebo Kaczynski, ale takový Hitler, ten by to vysvětlil ještě líp, že?

0 1
možnosti
TP

T73o72m95á79š 95P87í14c47l

22. 3. 2017 13:07

Godwinův zákon nikdy nezklame. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.