Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak může takový konspirační žblept mít tolik čtenářů? Jako učitel fyziky a biologie na gymnáziu se vážně nedivím špatné pověsti přírodních věd, když jeden z předních environmentálních spolků je ověnčen pověstí ředitelů světa a Agenda 21, čili návod, jak se chovat šetrně k životnímu prostředí, je patrně jejich návod, jak svět ovládnout. Hrůza. Poradí mi nějaký člověk, jak s tímhle bojovat? Vždyť to by měla být má práce, práce učitele, aby lidé dokázali oddělit fakta od manipulací a konspirací.

0 1
možnosti
JM

J50i37ř68í 41M49í32k58a

17. 1. 2018 15:12

Bojujete proti zdravému rozumu. Těžko říci, co tedy poradit.

Pokud Vám přijde normální například danit jaderné elektrárny uhlíkovou daní, ačkoliv jaderné elektrárny žádné uhlíkové emise nemají. Jsou naprosto čisté pro životní prostředí.

To je z příkladů šílenství . V širší sféře kroky proti tzv. globálnímu oteplování. Ztráta domovní svobody (kontrola na pálení toxických látek.. už v ČR platí). Bohužel učitelé, kteří by se měli učit, učí. S agendou21 souvisí samozřejmě i změna učebnic ve školách, které NGO kolem trvale udržitelného rozvoje dodávají do škol.

1 0
možnosti
VB

Římský klub je globální think tank, který byl založen v dubnu 1968 a celosvětovou pozornost získal v roce 1972 svou první zprávou Meze růstu (Limits to Growth). Římský klub o sobě uvádí, že je "organizací jednotlivců, kteří sdílejí společný zájem o budoucnost lidstva a usilují o změnu.

To je tak, když někdo píše o něčem čemu nerozumí.

Jsou to pojašenci, co varují před vyčerpáním zdrojů, něco jako Malthus. Ne nějací plánovači ovládnutí světa Už nejsou vůbec v kurzu. Tak před 30 lety, to ano...

Tak si dejte na hlavu alobal a polejte okolo sebe zem octem, Chemtrails hrozí.

3 1
možnosti
Foto

V jinem clanku na idnes pan Drahos ucast na diskuzich v ramci Rimskeho klubu priznava, s tim ze se od roku 2010 nezapojuje. Staci ?

4 0
možnosti
Foto

Jak to tak ctu tak to je palba do vlatnich rad, pokud byl pan soucasny prezident zakladajicim clenem ...

2 0
možnosti
JH

Níže je je okopírována část jeho projevu, kde se k tomu sám vyjádřil. Jeho členství se datuje 91/92, kdy se očekávalo, že by měl být Římský klub prestižním spolkem se zajímavými tématy a výsledky, jakmile se objevily skandální dílčí závěry, začaly z něj významné osobnosti odcházet. Být v roce 2015 -18 členem národní asociace je daleko více zarážející.Prosím diskutéry, aby se neptali na věci, které se v této debatě již probíraly.

3 1
možnosti
MJ

Je to dobré. Čím víc podobných blábolů jako toto od paní Holotové a tím víc lidí si uvědomí, že Zemana už tlačí a podporují opravdu jen podobné lži a manipulace. Děkujeme.

6 4
možnosti
JH

Pane Jaroši, chápu, že Vám můj článek leží na srdci a dáváte sem asi desátý příspěvek. patrně jste si ale ještě neuvědomil, že to nejsou žádné lži, bláboly a manipulace. prosím, přečtěte si ho ještě jednou, najděte si nějaké dostupné informace a zamyslete se trochu, také děkuji

5 2
možnosti
MJ

Zajímalo by mě, odkud autorka přišla na bizarní spojení Římského klubu s Rockefellery a Sorosem, proč si myslí, že ho řídí "nejbohatší rodiny světa", jak si mechanismus takového řízení v praxi představuje, a jakým způsobem sama osobně ověřuje svá "holá ověřitelná" fakta.

Zajímalo by mě, jestli zná například aktuální srovnávací studii Klubu o perspektivách sedmi vybraných evropských ekonomik (švédská, finská, nizozemská, francouzská, španělská, česká a polská), a jak na ni zapůsobila. Zajímavé bude jistě i její kritické zhodnocení tématických okruhů nedávné Letní akademie Římského klubu ve Florencii.

A zajímalo by mě také, jestli někdy přečetla aspoň jedinou z dlouhé řady knih, jejichž autory jsou většinou prominentní členové Klubu.

Ale abych to zbytečně nerozmazával: zajímá mě zkrátka, jestli má autorka alespoň sebemenší elementární tušení o tom, čím se Klub konkrétně zabývá, kdo jsou jeho členové, co je jeho cílem, a jaké jsou jeho možnosti.

K otázce na profesora Drahoše: členem Římského klubu není zcela určitě, ale může být jako mnoho dalších našich osobností členem české asociace Římského klubu. Národní asociace jsou zájmová sdružení, která s Klubem sympatizují, mohou vyvíjet své vlastní aktivity, ale na jeho činnosti se nijak nepodílejí.

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS