Diskuse

Do stávky se zapojí 100 škol

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Student: "Paráda, tak zase se na jednu vyučovací hodinu ulejeme!"

Učitel: "Konečně si po obědě budu mít čas vypít v klidu kafe!"

Holotová: "Za tuto svou fabulaci se ani trochu nestydím - nevím totiž ani vůbec, co to slovo vlastně znamená!"

0 0
možnosti

Víte studenti nemluví o porušování ústavy, ale ústavních zvyklosti. A to je přece jenom něco jiného. Například se jedná o hlasování o důvěře vládě. Pravda možná jako soudružce učitelce vám to nic neříká.[>-]

1 1
možnosti
Foto

zvyklostí..... hmmm.....;-D

0 0
možnosti

Tak především tipuju, že se naprosto převážná část studentů (a obzvlášť středoškolských) na ČT nedívá, takže nemají vůbec ponětí, pro co stávkují.

Dál bych si tipla, že kdyby někdo požádal postupně a důsledně studenty jednoho po druhém, aby jasně a konkrétně uvedli, čím prezident Zeman napadl ve svém projevu ČT, tak budou převážně opakovat jen skupinu frází, kterou někdo vložil na fejzbůk do jejich sociální skupiny a oni tyto fráze bez váhání přijali za své (protože když to sem na FB dal Franta, tak to je určitě pravda).

Dál bych si tipla, že s tím porušováním ústavy to je stejné v bledě modrém... zase jen humbuk v sociální bublině na FB.

Mimochodem, někdo by měl těm studentům říct, že prezident Zeman je ve skutečnosti na stejné straně jako oni, protože to jediné, co ve svém projevu zmínil, byla obava o nezávislost a nestrannost ČT.

7 3
možnosti

Před chvilkou jsem chválil blogera Trčálka za jeho čtenost 240 a karmu 6,41 a pak přijdu sem a připadám si jako ta Alenka v říši divů.

Jiné téma, jinak (fantasticky) zpracované a myslím, že se ta čtenost a karma nedají srovnat.

Karma a nádherný večer k tomu.

:-)R^

3 3
možnosti

R^ Myslíte si, paní Holotová, že studenti vědí, proč jdou do ulic? Pokud by to měli vědět, tak jistě hodnotili to, oč se jedná. Tedy je na ČT co kritizovat? Je!!! Dá se jí vyčíst jednostranná skladba pozvaných hostů k diskusi? Dá!!! Byla tam Topka neúměrně často vzhledem ke svému postavení na politickém kolbišti? Byla!!!

A když to o ní, o té naší veřejnoprávní, řekne NĚKDO naplno, to je útok na média?

A ještě jedna těžká bota na ČT leží: všem koncesionářům by měla předložit své hospodaření s jejich penězi! A to zase né, protože by se ukázalo, kolik těch dnešních křiklounů je dlouhodobě přisáto na jejím rozdávačném cecíku! Jistě i moderátoři, s náslechem v uchu od režie, jsou za svou poslušnost královsky odměňování!

Jsem přesvědčen, že na podobné otázky studenti nediskutovali; jdou do "boje" jen s obecnými proklamacemi a to umí každý ..... neinformovaný.

Prázdná slova některých diskutujících zde jsou jen smetím na ulici, po které budou studenti kráčet. Osobní napadání autorky jen ukazuje slabost ducha a argumentů!

8 1
možnosti

M50i75l10a85n 45K29e26s70l

14. 3. 2018 20:33

Jsem tak starý,že jsem žil v době všech ústav ,které republika měla.Jsem středoškolák i vysokoškolák.Místopřísežně prohlašuji,že jsem ani jednu ústavu nestudoval a neznal.V rodině máme v současnosti jednoho středoškoláka,který pořádně ani neví,co ta ústava vlastně je.Tak si myslím,že současní studenti , možná kromě studentů práv,nejsou na tom ve znalostech ústavy lepší než jsme byli my.Ústava je základní zákon,který u nás platí.Podle mne se liší od jiných zákonů typu desatera svatých přikázání ,v kterých se říká nepokradeš,nezabiješ.Něco podobného se v ústavě těžko hledá.Právní analfabet jako jsem já se v ústavě neorientuje.Proto musí dát na vykladače ústavy.No a ti také nemusí mít na konkrétní kauzu stejný názor.Proto ústavní soudci o tom,co vyřknou hlasují.Překvapuje mne proto,že studenti protestují proti nerespektování ústavy.Dosud jsem se nedozvěděl,kdo a kde ústavu porušuje a také proč ten, kdo toto zjistil to neudal.Pan Rychetský a spol. by rozhodl a všichni by rozhodnutí museli respektovat.Tato protestní akce zavání jako využití nevědomých.

9 0
možnosti

Ano, přesně to je to, na co se ptám a zatím mi tu nikdo neodpověděl, jen jsem tu napadána, že podceňuji naše studenty. Všem, co mi tu píší podobné věci bych ráda připomněla znalostní video, kde lidé cca 17-30 let odpovídali na otázky, víte, co se stalo v roce 1918, 1938, 1948, 1968? Nic, nebo špatně. Vyjmenujte 10 našich prezidentů - Havel, Zeman, pár znalo Masaryka, jeden Klause, asi z deseti dotazovaných! A oni jdou demonstrovat za dodržování ústavy? Málokdo z nich ví, co ústava je, k čemu slouží a základní ústavní funkce? Asi opravdu jen studenti práv! Děkuji za příspěvek a pochopení mého krátkého blogu.

10 0
možnosti
Foto

Co studentům zbývá, když vyučující je tímto způsobem nelejvají a potom poručí.

6 3
možnosti

Naprostý nesmysl. U nás s tou iniciativou přišli sami studenti. Vedení to jen nezakázalo.

2 1
možnosti
Foto

J37a67n34a 69M16a95j40o68v38á

14. 3. 2018 17:12

Prošla jsem poměrně pečlivě článek i diskusi a opravdu se mi to tak nejeví.

4 0
možnosti

Paní autorko,

souhlasím s vámi, ale stávku studentů plně podporuji, ale se zcela jiným cílem:

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622912

Mládeži s chutí do toho!!!!!!!

1 0
možnosti
Foto

Mládež pod 18 let je u nás do jisté míry diskriminována. Nemá volební právo, a nesmějí jí být kupříkladu prodávány (ani podávány) alkoholické nápoje. Dřív nesměla chodit do kina na filmy určené divákům od 18 let, a později, při privatizaci, si nemohla zakoupit kuponovou knížku. Jak je ovšem vidět, o politiku mají mladí zájem. V čem ale spočívá ona výstraha? Že volby nedopadly podle jejich představ a přání (to tak bývá, ostatně to čteme i zde v diskuzích), a příště už to bude jinak? Pokud by se dávaly voličské průkazy už k občankám, patrně by ta řekněme dvě tři procenta rozhodla ve volbách prezidentských. V parlamentních těžko. Ale to si nepřipouští ani starší, zkušení a s rozhledem. Takže výstraha. Nebo výzva? Odejděte, a náš cca šedesátihlavý demokratický blok to vezme do ruky? A s kým? S kterými z extrémistů? Nejspíš budou předčasné volby. Tak hlavně k nim jít.

6 0
možnosti

A což teprve v USA? Tam je ta diskriminace mnohem větší, viz podávání alkoholických nápojů od 21 let :-)

6 0
možnosti