Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Informace z dokumentů významných mezinárodních organizací:

Dětský fond OSN (UNICEF):

Přibližně milion syrských dětí, od roku 2011, kdy Assadův režim vyhlásil syrskému lidu válku, ztratil jednoho nebo oba rodiče. Sýrie je nyní jedním z nejnebezpečnějších regionů na světě pro děti. Tisíce jich přišlo o životy, bratry, sestry, přátele, pečovatele a domovy. Syrské děti uvnitř a mimo zemi byly a jsou vystaveny širokému rozsahu zneužívání, včetně náboru do ozbrojených skupin, vykořisťování a zneužívání, dětským manželstvím a nejhorším formám dětské práce,

Syrská síť pro lidská práva:

82 000 syrských rodin ztratilo hlavy rodiny – živitele. 2 300 rodin ztratilo své matky. Bez jakékoli podpory zůstává 90 procent syrských sirotků.

Geert Cappelaere, regionální ředitel UNICEF pro Blízký východ a severní Afriku:

„Syrský konflikt vstoupil do svého osmého roku, zesílené boje údajně za posledních čtyři týdny zabily 59 dětí.

Ne stovkám, ne tisícům, ale milionům dětí na Středním východě a v severní Africe bylo jejich dětství ukradeno. Jsou zmrzačeny na celý život, traumatizovány, zatčeny a zadržovány, zneužívány, brání se jim chodit do školy, je jim odepřena základní zdravotní péče; popřeno je také jejich dětské právo hrát si. "

7 4
možnosti
Foto

,,Ne stovkám, ne tisícům, ale milionům dětí bylo jejich dětství ukradeno. Jsou zmrzačeny na celý život, traumatizovány, zatčeny a zadržovány, zneužívány, brání se jim chodit do školy, je jim odepřena základní zdravotní péče; popřeno je také jejich dětské právo hrát si. " To je historie lidstva! Např. XX. století, ale i počátku XXI, století, a nadále trvá! Takřka po celém světě, a ne ,,jenom někde"!!

1 0
možnosti
DT

Syřani sami to říkají správně. Žádné, že tu začnete válku a pak nám seberete naše děti na "převychování do rajchu".

16 4
možnosti
Foto

To je opravdu dost hloupá analogie.Lidé za Sýrie odcházejí či lépe řečeno utíkají dobrovolně.Chcete tím říc,že i Češi odcházeli do "rajchu" dobrovolně....?

4 3
možnosti
Foto

Napíši něco nepopulárního. To se, ale, ode mě dá čekat, že?

Současná situace s Libyí má velmi mnoho společných rysů se situací československých emigrantů po roce 1968.

Nevařím z vody, píšu z vlastní zkušenosti. Ta tragická skutečnost, že naše zem byla vojensky obsazena, byla zase velmi příznivá pro všechny, kdo na Západě již byli nebo se tam chystali vycestovat - čti utéci.

Náruč západních zemí byla po srpnu 1968 doširoka rozevřena a udělování azylu se dělo na běžícím pásu. Nyní třeba někteří uprchlíci azyl nedostanou, ale díky

§ 62 AsylG 2005 Aufenthaltsrecht für Vertriebene

https://www.jusline.at/gesetz/asylg/paragraf/62

nemusí území Německa opustit.

3 0
možnosti
Foto

Ano...paní Holotová otevřela diskuzi, aby v rámci národních osmiček ukázala jako v alegorii, na jakých typech se dalo stavět po osmašedesátém. Vzkvétali jsme, sice bylo trochu zle, ale z oficiálních míst se vedly řeči o budování a soběstačnosti...oficiálně jsme byli správně nastoupenou zemí. Ta paralela není tak mimo, že asi také není zájem, aby se jakékoliv dítě někde na našem americkem zlém západě nedejbůh rozpovídalo...zkrátka ano. Byli ti...na kterých se dalo pohodlně stavět.pani Holotová. A trvalo to dlouho.

3 3
možnosti
Foto

Musím říci, Radko, že jsem, a to velmi často, z Vašich písemných projevů zmaten. Nešlo by to psát méně básnicky?

3 0
možnosti
LB

Paní Holotová, udivuje mě, že poslanec a místopředseda PS PČR Tomio Okamura jedná o osudu syrských dětských uprchlíků s Velvyslanectvím Syrské arabské republiky. On neví, že tyto děti nežijí na území Sýrie, ale Řecka, které je přijalo, takže za ně nese právní odpovědnost Řecko, nikoli Sýrie?

To rozhodně nesvědčí o jeho kompetenci. Pokud se v této problematice neorientuje, má možnost požádat o informace ministerstvo vnitra nebo zahraničních věcí, kde jsou fundovaní odborníci, kteří by mu to vysvětlili. Také v poslaneckých náhradách dostává dost peněz na to, aby si za ně nechal zpracovat právní analýzu a neztrapňoval se dotazy na syrském velvyslanectví. Kdyby šel pro informace na lampárnu, mělo by to stejný efekt!

Pokud bych použila analogii, tak podle Okamurova mustru měly země, které přijímaly do roku 1989 emigranty z Československa, k tomu mít Husákův souhlas :-)

U Okamury, který se narodil v jiné zemi (také s odlišnou kulturní tradicí) a je u nás de facto hostem, bych přece jen očekávala větší pochopení pro strádající děti. Co se týká trpících dětí v Jemenu, brání vám někdo v tom, abyste spolu s panem Okamurou iniciovali přijetí několika z nich?

5 9
možnosti
Foto

Myslím, že právní odpovědnost za svého občana má vždy jeho domovská zem.

5 0
možnosti
Foto

Paní Holotová se odvázala a otevřela diskusi. Sice ji cenzorsky promazává, ale je to pokrok, protože se mohu zeptat: "Kolik si vezmete, paní Holotová, jemenských dětí, nebo jak přispějete na to, aby neumíraly hladem?

3 10
možnosti
Foto

To je nekorektní otázka. Já osobně rád ne jemenské děti finančně přispěji. Velkorysá důchodová politika pana Andreje Babiše mi to umožňuje.

3 0
možnosti
PK

Na převýchovu, milí hostitelé, zapomeňte. Kdo dosáhne puberty a vzdá se islámské víry, si zaslouží smrt. Kdo je dítě a kdo je dospělý (tedy i puberťák), k této otázce nejen korán, ale i naši odborníci říkají, že puberta začíná ve vývojové fázi IV (věk cca 13 let). Kdy se penis zvětšuje do délky asi 10 cm. Ve fázi V (věk cca 15 let) je již penis plně vyvinutý a dosahuje průměrné délky okolo 15 cm. A kdo má mužský penis, je podle muslimské kultury prostě muž.

To, že naši novináři v článcích vykládají o dvacetiletých jako o dětech, je jen ukázka totálního zdementnění určité části vzdělanců. Takže paní Šojdrová a Miroslava Němcová melou naprosté nesmysly, když mluví o „dětských sirotcích“ a odvolávají se na křesťanství a Starý zákon. Protože už v bibli nejsou muži v pubertě považováni za děti. Jsou ty dámy tak naivní, anebo tak s nasazenou politickou maskou téměř dokonalé debility s chutí lžou?

(výběr z tisku, autor Václav Vlk st.)

15 0
možnosti
Foto

Dospělým se ovšem v Česku stanete až od 18 let.Možná Vás to překvapí,ale české zákony se neřídí ani Biblí,ani Koranem a dokonce ani délkou penisu....

1 1
možnosti
Foto

Tak takhle funguje "selsky rozum".:-)Sirotci plus pomoc rovná se adopce a dál to nefunguje.O adopci nikdo přitom nemluví,jen demagogové jako Vy.Ještě by jste k tomuto oficiálnímu vyjádření mohla dodat pár fotek jako Váš kolega Větvička jako "dukaz",že v Syrii je po šestileté občanské válce vše uplně skvělé a ty 4 miliony válečných uprchlíku ze Syrie v zahraničí jsou asi hrozní hlupáci,když se nenavrací zpět do syrského ráje....Pomoc pro děti bez doprovodu už v Česku bez hysterie "vlastencu" už zatím funguje dávno.Týká se zatím 15 dětí.Pomoc českých občanu spočívá v tom,že si tyto děti berou na hostitelskou péči,jinak jsou v ustavu.Jinak to ani podle českých zákonu nejde.Na to vyřvávání o adopci slyší opravdu jen primitivové....

4 8
možnosti
Foto

Ono není třeba srovnávat německé dávky se syrskými, kde asi žádné nemají. Postačí ty německé srovnat s těmi českými a hned pochopíme, proč se z Německa nikdo domů nehrne.

11 1
možnosti
JB

J22a54n 32B29u15r44i43a71n

25. 9. 2018 6:32

Takže když Vám nějaký velvyslanec Saudské Arábie bude tvrdit, že u nich je všechno v pohodě, tak mu taky budete věřit?

5 3
možnosti
Foto

Ve smyslu práva Šária jistě je. A USA jsou nejen naším věrným přítelem a vzorem, ale také pevným spojencem SA. Takže, zákonitě musíme i my SA podporovat.

6 1
možnosti
Foto

Celá ta diskuze není vůbec o sirotcích, ale o světonázoru. Konkrétně, USA nemají rády Assada a pokusily se ze Sýrie udělat druhou Libyi. A protože se to nedaří, vznikají tyto kauzy.

13 2
možnosti
DR

To se ovšem nepodařilo, jejich vycvičení bojovníci prohrávají a tak přesto ještě nějakou dobu budou kopat kolem sebe.

3 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.