Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve vyjádření se píše:

Myslíme si, že by bylo lepší, aby politici vytvářeli prostředí, které by umožnilo sirotkům a uprchlíkům vrátit se zpátky na území Sýrie, kde je pro ně daleko lepší životní prostředí. A také, aby se Evropské instituce podílely na obnově terorem zničené infrastruktury v Sýrii, aby lidé ze Sýrie nadále neměli zapotřebí Sýrii opouštět."

Zdroj: https://holotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=680468

Tedy samotný velvyslanec uznává, že dosud mají důvod lidé ze Syrie utíkat a že tam dosud není lepší prostředí (měli by ho teprve politici pomoci vytvářet) pro sirotky a hlavně, že Syrští sirotci opravdu existují -to jsou ty podstatná informace-možná sděleny neúmyslně, ale jasně vyjádřeny.

Pokud to shrnu

Syrští sirotci existují, měli důvod utéci a dosud v Syrii není pro ně bezpečno-z toho jasně vyplývá, že je potřeba jim pomoci mimo Syrii minimálně do oby kdy vv Syrii bezpečno bude a nebude důvod z ní utíkat

4 6
možnosti
Foto

Můžete, prosím, popsat, od jakého věku je dítě samostatně schopno opustit svou zemi? Podle mě to je právě oněch 12 let, takže těch mladších nedoprovázených osob asi bude absolutní minimum.,

9 1
možnosti
SN

:-)........Paní Holotová, napsala jste to výborně, ale......jak je s diskuse vidět, pár oponentů je na Vás dost alergických. Nejde o sirotky ani lidskost, zřejmě to někdo vymyslel, paní Šojdrová posloužila jak "bílý kůň", aby dokázali, jaký je Babiš nelida, protože prohlásil, že žádný imigrant do naší republiky nepřijde.

Tak to vidím já. Kdyby povolil, bylo by to špatně, když nepovolí, .....premiér je zloduch, nezajímá ho osud trpících sirotků! Správně zmiňujete Jemen, ty fotky, co jsou na netu dostupné, hrůza.

Vaši oponenti by se také měli zajímat, kdo vlastně válku v Sýrii začal! "Diktátor" Assad, pohodový člověk to držel pevně v ruce. Kdo se bouří proti režimu, musí počítat s trestem. Byl tam roky klid, všechna náboženství...šíté, sunité, křesťané a další žila vedle sebe bez problémů.

Ale....už jsem to psal, pár nespokojenců se vždycky najde. Dodají se instruktoři, dodají se zbraně a už to jede. Kdo za tím stál? Putin? Ten tam má roky základnu. To byl také jeden z důvodů, proč vzbouřence podpořit.Pokud jde o zájmy kapitálu, na mrtvé se nehledí. To jsou jen čísla pro pány, kteří sedí ve svých pohovkách a z tepla domova to sledují.R^R^R^

28 1
možnosti

Proč to udělala Šojdrová? Protože volby. A strach že bude bez peněz.

22 2
možnosti
Foto

A ten je jeden z nejhorších. Strach o prachy.

9 0
možnosti
Foto

Paní Holotová, takže vy se nepopasujete s tím, že Vám tu píšu, že zprávy z návštěv koncentračních táborů taky vyznívaly příznivě? Vy v téhle práci nevidim neslyšim víceméně pokjračujete, aby se všechno zdálo v pořádku? Není. Není a těm dětem není dobře.! je to tak, jak to píše paní Leona..... a ostatní nepíšu, protože kredit tu dávno máte...to není novinka.

5 16
možnosti
JH

Já se popasuji s tím, že zprávy z koncentračních táborů taky vyznívali příznivě, ačkoli to ve skutečnosti bylo jinak. To je známá věc a já vím, že v Řeckých táborech je katastrofální situace. S čím se ale nepopasuji je, že jste mě tu opět, jak jinak, vulgárně napadla a začala urážet.

14 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JL

Mimochodem válka v Sýrii ještě neskončila. Jak vidíme, účastní se jí Rusko, Írán, Izrael a Turecko - bude se bojovat ještě s Kurdy.

1 2
možnosti
LB

Organizace Lékaři bez hranic minulý týden vydala šokující zprávu z tábora Moria na řeckém ostrově Lesbos, podle které v táboře s kapacitou tři tisíce míst žije devět tisíc lidí, z toho tři a půl tisíce dětí. U zkoumaného vzorku psychologové zjistili, že každé čtvrté dítě má sebevražedné nebo sebepoškozovací sklony a mnoho dětí se stalo obětí sexuálního násilí. V přeplněném táboře Moria žijí lidé ve stanech a na jednu sprchu tu připadá asi sto lidí...

"Český systém by to zvládl, " říká právnička Petra Khollová z Organizace pro pomoc uprchlíkům, která má s nezletilými uprchlíky mnohaleté zkušenosti. "Samotný příchod padesátky lidí by nebyl po právní stránce složitý. Pokud by je česká vláda chtěla přijmout, mohla by o ně požádat Řecko v rámci tzv. Dublinské úmluvy; tímto způsobem si vzalo děti z ostrova Lesbos třeba Portugalsko."

Česko má pro tyto případy Zařízení pro děti - cizince, které sídlí v Praze, české rodiny po prověření a přípravném kurzu se můžou stát tzv. hostiteli, kdy si dítě berou na víkendy, prázdniny.

A ještě speciálně pro vás, paní Holotová, která se nedávno rozpomněla na děti v Jemenu:

Když nemůžete nakrmit sto lidí, nakrmte alespoň jednoho.

Matka Tereza

12 7
možnosti
JH

Lidí v přeplněném táboře Moria je mi skutečně líto, nedávno jsem sledovala reportáž z tohoto místa. Pokud jsou tam opuštění syrští sirotci a po právní stránce, jak píšete, to nebude složité, proč nepomoct? A na děti v Jemenu jsem se rozpomněla také po několika reportážích z místa v tv a tisku, a po přečtení informací o současné blokaci a bombardování přístavu Saudskou Arábií. Proč se neřeší na mezinárodní úrovni i tato otázka? Protože to není zrovna v zájmu USA, VB a EU? Pokud nebude možné pomoct Syřanům, tak pokud je iniciativa paní Šojdrové a ČR upřímná, jistě by to mohlo být předmětem další diskuze a aktivit. Pokud to má být jen jakési gesto, nevidím v takovém pomáhání smysl.

10 1
možnosti
MK

Ptát se Asadových úředníků na sirotky po těch, kteří před jeho režimem utekli, je jako ptát se nacistů na židy v koncentračních táborech za 2. světové války.

17 13
možnosti
JH

Bashar Assad je stále regulérním prezidentem Sýrie, vyrovnal se s teroristickými i s protivládními silami a tak je nutné to brát. Ptát se jiných, než jeho úředníků na vnitřní záležitosti Sýrie je proto jaksi mimo věc.

13 4
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.