Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč by měla mít třeba strana, která dostala 17 %, automatický nárok na starostu jenom proto, že dostala o pár hlasů druhá v pořadí? Nebylo by spíše toto obejití vůle voličů? Co když je ta strana vysoce neoblíbená a voliči těch ostatních ji prostě nechtějí? Poměrný systém umožňuje, aby se strany dohodly a vytvořili koalici, která reprezentuje hlasy největšího počtu voličů. Co se vám na tom nelíbí?

12 0
možnosti
Foto

Není u nás většinový volební systém. Není u nás většinový volební systém. Není u nás většinový volební systém. Není u nás většinový volební systém.......

To napište stokrát a nechte to doma podepsat od rodičů, paní Holotová.

13 9
možnosti
Foto

Jistě,Tomio a spol.dostal volební vžprask,"vlastenci" Jakl,Konvička,Obrtel,Hannig skončili na trapných pár procentech,tak je vše špatně.;-)Proč by vítězná strana,která často dosáhla výsledek kolem 20 procent měla brát vše?Součet poražených je většina a ta se bez menšiny vítěze muže obejít.To má být to obcházení?Pokud vítěz utočí proti všem,nemuže se divit,že s ním nikdo nechce mít nic společného.

19 3
možnosti
JH

O neuspěšných kandidátech tady řeč opravdu není

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.