Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Obecně - Žádné médium není objektivní, ani nemůže být. Je to podobně jako s pojmem Pravda - Ona v ryzí uchopitelnosti neexistuje, (resp. se nabízí ve spektru - objektivní - subjektivní) . Pak se ihned, objeví rozpory - Vládnoucí garnitury - přeje si velebení s podporou a tím produkovaným. Pak už záleží na samotném posluchači - Co chce vlastně slyšet ! Od primitivní, bývalé argimentace ideového protivníka - Je to pravda, zde to píší - prstíček na předtištěné větě ... Anebo suverenní člověk, který média chápe - jako nabídku informací k formování názoru vlastního. V tom smyslu pak tvrdím, že ČT dělá práci dobrou a je bez konkurence. Je to i logické, tradice, sofistika zpravodajství, rozpočet a štáby vzdělaných lidí. Pochopitelně není bez chyb - Nicméně jde o cennost Veřejného média. Vždy o tuto bude veden boj - vždy bude kritizovaná se snahami o uplatnění vlivu. Můj názor je, že největší mediálním škůdcem je M.Zeman. Poukazuji na skutečnost, že jde o JEDNOHO ČLOVĚKA, s vlastními názory. Nic neobvyklého, jistě. Jeho vliv funkce, mu umožňuje jej šířit . On opouští role Mentora a je v roli Školitele PŠM, (politické školení mužstva). Já se tážu, slovy z Marečka a jeho pera - (U tabule Sovák spojuje úhly) - A jak on ví, že tak je to správně, hlásí se žák Plha ... !? :-)

7 2
možnosti
Foto

Podařilo se vám vyjmenovat několik publicistických pořadů, které jsou snad jediné, na které se dá ještě dívat /Reportéři ČT, 168 hodin/. Až se podaří jejich likvidace, zůstane už jen paní Jílková, ta odvážná žena.

8 10
možnosti
LH

Vy na tyto pořady opravdu koukáte?

7 0
možnosti
MK

R^ Zdravím, dobrý článek a stejně dobrá odpověď panu Pajonkovi.

7 2
možnosti
IM

S ČT máte pravdu. Film Bába z ledu se mi nelíbil. Po strništi bos je Svěrákův nejhorší film. Svěrák by se měl věnovat filmu a ne agitovat jak v 50tych letech.

21 4
možnosti
Foto

Milá paní, napíšete také blog o televizi Barandov? O její vyváženosti? Do této televize totiž chodí váš prezident jak do houslí a jeho proslovy rozhodně vyvážené nejsou.

K uváděné kritické práci vypracované proti ČT se vyjadřujete rovněž dosti cíleně, protože existuje o ní z odborných kruhů hodně zásadních výhrad. Ale to se vám do vašeho horlivého blogu tak nějak nehodí.

A k těm koncesionářům, patří v této zemi každá domácnost co má televizi či rádio. Takže se určitě najdou ti co se jim to nelíbí. Třeba vy, že. Blog, který jste tady napsala, by na tu vámi požadovanou vyváženost neprošel ani náhodou.

6 27
možnosti
JH

Pane Pajonku, k vašim otázkám. TV Barrandov je soukromá TV stanice, jak jistě víte, takže za své peníze vysílá, co uzná za vhodné, nemá statut veřejnoprávního média a tudíž není povinna ho naplňovat. K analýze CEMES UK píši: "Důvodem (nevyvození závěrů RRTV) je nedokončené řízení a jisté nedostatky analýzy, například pro málo sledovaných parametrů". Výhrady jsou, ale jsou uznány dílčí závěry, které jsou relevantní, Analýzu zpochybňuje samozřejmě hlavně ČT. A k poslední části vaší připomínky. Můj blog je moje soukromá věc, je to soukromá aktivita a slouží k vyjadřování názorů každého autora. I vy ho můžete psát a nemusí být vyvážený, hlavně nesmí porušovat kodex blogera. Nesrovnávejte článek blogera s vysíláním ČT, je to samozřejmě nesmysl. Jinak, děkuji Vám za příspěvek do diskuze.

31 2
možnosti
MN

Ano, přesně tak. Karma.

Prý.."Česká televize čelí v těchto dnech největšímu útoku na svoji nezávislost od dob takzvané televizní krize v roce 2000...".

Ono je to zcela naopak. Prezident Zeman naopak vyslovil ve svém inauguračním projevu obavy o to, že ČT již není nezávislou televizí, což by jako veřejnoprávní televize být měla.

Umělci se uzavřeli do své sociální bubliny, ve které si žijí své životy své retro pravdy a lásky a jsou víc a víc odtrženi od života normálních lidí.

34 3
možnosti
Foto

Od té krize nikdy nezávislá nebyla. Vždyť to vlastně byl smysl a účel té krize. Aby ČT slouzila jednomu názorovému proudu.

A jestli byla předtím? Možná o něco víc.

10 1
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.